Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Η… πράσινη χελώνα

Ελλάδα 6:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Η… πράσινη χελώνα

FORMULA 1

F1: Η… πράσινη χελώνα

FORMULA 1

Το Safety Car έκανε την εμφάνισή του δύο φορές στο GP Αυστραλίας. Για πρώτη φορά φέτος στη θέση του αυτοκινήτου ασφαλείας βρέθηκε η Aston Martin Vantage. Όμως τα σχόλια που απέσπασε από τους οδηγούς δεν ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά.

Advertisement
Advertisement

Ο Max Verstappen δεν έκρυψε τις σκέψεις του σε δηλώσεις μετά τον αγώνα. “Υπήρχε τόσο χαμηλή πρόσφυση και το Safety Car πήγαινε σαν χελώνα! Απίστευτο. Πηγαίναμε με 140 χλμ/ώρα στην πίσω ευθεία χωρίς να υπάρχει κάποιο χαλασμένο μονοθέσιο στην πίστα. Δεν καταλαβαίνω γιατί συνέβη αυτό και πρέπει να το ερευνήσουμε”.

Η πράσινη “χελώνα” βρέθηκε στο στόχαστρο και άλλων οδηγών κυρίως κατά της δεύτερη εμφάνισή της. Τότε, η πλειοψηφία των μονοθέσιων βρισκόταν στην hard γόμα η οποία ούτως η άλλως είναι εξαιρετικά δύσκολο να κρατήσει θερμοκρασία. Ο αργός ρυθμός του Safety Car συνέβαλε στην έλλειψη πρόσφυσης κατά την επανεκκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Πιο ήπιες αλλά σε αντίστοιχο μήκος κύματος με του Verstappen ήταν οι δηλώσεις του Leclerc: “Στην αρχή ήθελα να διαμαρτυρηθώ στην ενδοεπικοινωνία. Μετά, όμως, παρατήρησα το πόσο πολύ γλιστρούσε το SC στις στροφές και κατάλαβα ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο“.

Καλύτερα με την Black Series;

Τόσο ο Max Verstappen όσο και ο George Russell συμφωνούν πώς η κατάσταση είναι καλύτερη με την Mercedes AMG-GT Black Series ως αυτοκίνητο ασφαλείας: “Σίγουρα το SC της Mercedes είναι ταχύτερο λόγω της αεροδυναμικής του επεξεργασίας” δήλωσε ο Verstappen. Ο George Russell από την άλλη πιστεύει ότι: “Μιλώντας σοβαρά το SC της Mercedes είναι τουλάχιστον 5 δευτερόλεπτα ανά γύρο ταχύτερο. Η διαφορά αυτή είναι σημαντική”.

Advertisement

Να σημειώσουμε πώς η Aston Martin Vantage έχει τετράλιτρο υπερτροφοδοτούμενο V8 με διπλό turbo. Ο κινητήρας παρέχεται από την Mercedes! Η F1 edition που χρησιμοποιείται στο πρωτάθλημα είναι η πιο extreme έκδοση με  ισχύ 528 ίππων. Οδηγείται στους αγώνες -όπως και η Black Series- από τον Bernd Maylander.

Τέλος, δεν έλειψαν και οι αστεϊσμοί ανάμεσε σε Leclerc και Russell. Ο Μονεγάσκος πρότεινε την χρήση μιας Ferrari ως Safety Car ώστε να είναι 5 δευτερόλεπτα ανά γύρο ταχύτερη και από την Mercedes!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Αυστραλίας: Ο Leclerc κυρίαρχος!
Δείτε το μονοθέσιο από Lego της McLaren
F1 GP Αυστραλίας: Ο Leclerc παίρνει τον έλεγχο