Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέα Aston Martin Vantage με… άρωμα Formula 1

Ελλάδα 19:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Aston Martin Vantage με… άρωμα Formula 1

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέα Aston Martin Vantage με… άρωμα Formula 1

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Aston Martin παρουσίασε μια ειδική έκδοση της Vantage, η οποία αντλεί έμπνευση από το Safety Car της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες μέρες επιβεβαιώθηκε η είδηση πως η Aston Martin Vantage θα επωμιστεί το ρόλο του αυτοκινήτου ασφαλείας στα Grand Prix της  F1. Το μοντέλο τράβηξε τα βλέμματα με το παραδοσιακό χρώμα Aston Martin Racing Green, ενώ θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στις 28 Μαρτίου, στο Μπαχρέιν.

Σήμερα, η Aston Martin απασχολεί ξανά τα φώτα της δημοσιότητας, ενημερώνοντας το κοινό πως διαθέτει στην αγορά μια εκδοχή του Safety Car της, υπό την ονομασία Aston Martin Vantage F1 Edition.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει η βρετανική εταιρεία, το νέο της δημιούργημα συνιστά την “πιο ικανή έκδοση παραγωγής της Vantage σε πίστα”. Φιλοσοφικός πυρήνας της ανάπτυξης του μοντέλου ήταν η βελτίωση των επιδόσεων του, χωρίς ωστόσο να γίνονται εκπτώσεις στην άνεση κατά την καθημερινή του χρήση.

Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου εξακολουθεί να βρίσκεται ο οκτακύλινδρος των 4.0 λτ. της Mercedes-AMG, η ισχύς του οποίου έχει αυξηθεί από τους 510 ίππους στους 535. Η μέγιστη ροπή παραμένει στα 685 Nm, αλλά διατηρείται σε μεγαλύτερο εύρος στροφών, ενισχύοντας την επιθετική συμπεριφορά της Vantage. Η κίνηση μεταδίδεται στους τροχούς μέσω ενός βελτιστοποιημένου 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, το οποίο είναι πιο άμεσο και ακριβές.

Advertisement

Οι βελτιώσεις, επίσης, αφορούν την ακαμψία του αμαξώματος, το σύστημα ανάρτησης και το σύστημα διεύθυνσης, ενώ έχει τοποθετηθεί ένα νέο αεροδυναμικό κιτ που προσθέτει επιπλέον 200 kg κάθετης δύναμης όταν η Vantage αναπτύξει την τελική της ταχύτητα. Μεταξύ άλλων, το κιτ περιλαμβάνει μεγαλύτερη πίσω αεροτομή και νέο μπροστινό διαχύτη. Ακόμη, το μοντέλο κάθεται σε ζάντες αλουμινίου των 21 ιντσών με ελαστικά Pirelli.

Σε επίπεδο εμφάνισης, η Vantage F1 Edition προσφέρεται στο χρώμα Aston Martin Racing Green, το οποίο είναι διαθέσιμο είτε σε γυαλιστερό, είτε σε ματ φινίρισμα. Στο εσωτερικό δεσπόζουν οι επενδύσεις σε δέρμα και Alcantara, ενώ υπάρχουν και κάποιες ανοιχτόχρωμες διακοσμητικές λωρίδες, που ενισχύουν το «επιθετικό» λουκ του μοντέλου.

Advertisement

Η τιμή εκκίνησης της Aston Vantage F1 Edition είναι 165.000 ευρώ (142.000 λίρες), 23.000 ευρώ (20.000 λίρες), δηλαδή περισσότερα από την «απλή» Vantage.

Διαβάστε επίσης:
Jamie Chadwick: Αποκλειστική συνέντευξη της Πρωταθλήτριας του W Series
F1: Επισημοποιήθηκε το Grand Prix του Πορτιμάο
Αυτό είναι το video trailer του «Drive to Survive 3»

Advertisement