Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

FIA: Απονομή των επάθλων του 2022 με… αιχμές (+video)

Ελλάδα 18:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

FIA: Απονομή των επάθλων του 2022 με… αιχμές (+video)

FORMULA 1

FIA: Απονομή των επάθλων του 2022 με… αιχμές (+video)

FORMULA 1

Το καθιερωμένο γκαλά της FIA στο οποίο απονέμονται τα τρόπαια της ομοσπονδίας στους πρωταθλητές των κατηγοριών διεξήχθη την Παρασκευή στην Μπολόνια.

Advertisement
Advertisement

Το έπαθλο του πρωταθλητή οδηγών απονεμήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον Max Verstappen. Επιπλέον, η Red Bull παρέλαβε για πρώτη φορά από το 2013 το τρόπαιο του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Όπως αναμενόταν όλα τα κορυφαία στελέχη της ομάδας ήταν παρόντα.

«Όλη σου την ζωή δουλεύεις για τον στόχο αυτόν» δήλωσε ο πρωταθλητής του 2022. «Όμως, φέτος ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί και κατακτήσαμε και τα δύο πρωταθλήματα. Θα έλεγα ότι το φετινό ήταν πιο ευχάριστο αλλά το πρώτο είναι πάντα πιο συναισθηματικό» συμπλήρωσε ο Ολλανδός.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, απονεμήθηκαν και τα έπαθλα στους νικητές των υπόλοιπων κορυφαίων κατηγοριών αγώνων της FIA. Ο Kalle Rovanpera στο WRC, ο Stoffel Vandoorne στην formula e και οι Buemi-Hartley-Hirakawa στο WEC. Βραβεύτηκαν και οι νικητές των τριών κορυφαίων κατηγοριών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καρτ της FIA. Τα έπαθλα απονεμήθηκαν στους μελλοντικούς αστέρες από τον Max Verstappen.

Βραβείο, όμως, απονεμήθηκε και στον Lewis Hamilton. Συγκεκριμένα, το διπλό προσπέρασμα του Βρετανού επί των Leclerc και Perez στο Silverstone ψηφίστηκε από το κοινό ως η κίνηση της χρονιάς. Στο παραπάνω video μπορείτε να δείτε ολόκληρη την απονομή των επάθλων της FIA.

Δεν έλειψαν οι αιχμές

Advertisement

Πάντως, εντύπωση έκανε ο διάλογος του προέδρου Sulayem με τον Christian Horner κατά την απονομή του επάθλου κατασκευαστών της F1. Αρχικά, ο Horner αφιέρωσε το πρωτάθλημα στον εκλιπόντα Dietrich Mateschitz. Άφησε, όμως, κάποιες αιχμές κατά της FIA για το χάος που προκλήθηκε στην Ιαπωνία σχετικά με την απονομή των βαθμών.

Ο Sulayem δεν παρέλειψε να απαντήσει σημειώνοντας ότι οι ομάδες αποφασίζουν για τους κανονισμούς και όχι η FIA. Η ομοσπονδία απλώς ελέγχει την εφαρμογή τους. Πριν δοθεί συνέχεια, όμως, ο Stefano Domenicali αποφάσισε να παρέμβει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Οι δύο άντρες έδωσαν τα χέρια τελικά αν και το βλέμμα του Sulayem στον Horner δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακριβώς φιλικό!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Steiner: Βόμβα ο νέος κινητήρας της Ferrari!
F1: Το Zandvoort εντός μέχρι το 2025-Ανακοινώθηκαν τα sprint του 2023
Ferrari: Η Red Bull είναι σαν τον Μοχάμεντ Αλί