Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Verstappen: Οδηγός της χρονιάς στη Μεγάλη Βρετανία

Ελλάδα 18:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Verstappen: Οδηγός της χρονιάς στη Μεγάλη Βρετανία

FORMULA 1

Verstappen: Οδηγός της χρονιάς στη Μεγάλη Βρετανία

FORMULA 1

Ο Max Verstappen ψηφίστηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά ως ο διεθνής οδηγός της χρονιάς από τους αναγνώστες του Autosport. Βραβεία και για τους Vettel, Hamilton, και Zhou.

Advertisement
Advertisement

Τα βραβεία του Autosport απονέμονται κάθε χρόνο από το 1982. Δεν αφορούν μόνο στην F1 αλλά συνολικά στις κορυφαίες κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Έτσι ο Verstappen αναδείχθηκε πρώτος μεταξύ των ανταγωνιστών του στην F1, αλλά και ανάμεσα στους πρωταθλητές άλλων σειρών αγώνων.

“Ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους που με ψήφισαν για δεύτερη χρονιά στη σειρά” δήλωσε ο Verstappen. “Ευχαριστώ και όλα τα μέλη της ομάδας μου καθώς χάρη στη δουλειά τους πετύχαμε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα. Θα σας δω στις πίστες το 2023″ συμπλήρωσε ο πρωταθλητής του 2022.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναμενόταν, το αυτοκίνητο με το οποίο κέρδισε ο Max, αναδείχθηκε και ως το καλύτερο αγωνιστικό της χρονιάς. Το βραβείο για την RB18 παρέλαβε ο Adrian Newey. Βραβεία, όμως, δόθηκαν και σε άλλους οδηγούς του grid. Ο Lewis Hamilton αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος Βρετανός οδηγός διεθνών αγώνων, ενώ στον Russell πήγε το βραβείο της κορυφαίας στιγμής για τη νίκη του στη Βραζιλία.

Ο Guanyu Zhou κέρδισε το βραβείο του πρωτοεμφανιζόμενου οδηγού της χρονιάς. Ανάμεσα σε αυτούς που βραβεύτηκαν, όμως, ήταν και ο Sebastian Vettel. Στον Γερμανό απονεμήθηκε το βραβείο Gregor Grant του Autosport το οποίο αφορά στη συνολική προσφορά του στο σπορ.

Advertisement

Για την συνολική προσφορά του, όμως, τιμήθηκε και ο Roger Penske. Ο Αμερικανός θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο του Autosport.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula 1: Τιμώντας τον Seb Vettel
Pirelli: 30% αύξηση προσπερασμάτων το 2022
F1: Ανασκόπηση της σεζόν του 2022

Advertisement