Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Steiner: Βόμβα ο νέος κινητήρας της Ferrari!

Ελλάδα 1:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Steiner: Βόμβα ο νέος κινητήρας της Ferrari!

FORMULA 1

Steiner: Βόμβα ο νέος κινητήρας της Ferrari!

FORMULA 1

Ο επικεφαλής της Haas, Guenther Steiner υπονόησε ότι η Ferrari έχει κάνει μεγάλη πρόοδο με τον κινητήρα της για το 2023. Τον χαρακτήρισε, μάλιστα, ως… βόμβα!

Advertisement
Advertisement

Από τη μία, αυτή είναι μία λέξη την οποίαν οι tifosi δεν θα ήθελαν να την βλέπουν στην ίδια πρόταση με τον κινητήρα της ομάδας τους. Οι λόγοι προφανείς. Οι τρεις φετινές εγκαταλείψεις των Leclerc και Sainz λόγω της PU θύμισαν παλιότερες εποχές στους φίλους της Scuderia.

Ωστόσο, τα προβλήματα αυτά συνδέονται με την δήλωση του Steiner με έναν παράδοξα θετικό τρόπο. Η Ferrari ήταν αναγκασμένη να χρησιμοποιεί πιο συντηρητικά τις PU της από το μέσο της σεζόν και μετά. Υπήρχε σαφές πρόβλημα με την αξιοπιστία το οποίο έπρεπε να αντιμετωπιστεί.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη υπάρχει φαινομενικά ένα οξύμωρο σχήμα. Πώς μιλάμε για κινητήρα του 2023 από την στιγμή που η εξέλιξή τους μέχρι το 2026 έχει παγώσει; Όμως, η αλήθεια είναι ότι η FIA επιτρέπει τις παρεμβάσεις για λόγους αξιοπιστίας. Και αυτό ακριβώς έκαναν οι άνθρωποι της Ferrari φέτος.

Έτσι, στο Άμπου Ντάμπι, οι ιταλικές μονάδες ισχύος λειτούργησαν και πάλι στο 100%. Αυτό εννοεί, λοιπόν, ο Steiner όταν μιλάει για τον “κινητήρα του 2023”. Αναφέρεται στην ιταλική PU η οποία, επιτέλους, θα αποδίδει στην μέγιστη δυνατή ισχύ.

Advertisement

Την Πέμπτη συνάντησα τον Mattia (σ.σ Binotto) και μου είπε ότι ο κινητήρας του 2023 είναι βόμβα” δήλωσε ο Steiner κατά την απονομή του βραβείου Lorenzo Bandini στον Kevin Magnussen. “Εάν ο κινητήρας είναι ανταγωνιστικός θα είναι κάτι καλό και για εμάς” συμπλήρωσε.

Η Haas ξεκινάει την επόμενη σεζόν με το γηραιότερο οδηγικό δίδυμο του grid. Ο Magnussen συνεχίζει έπειτα από μία εξαιρετική χρονιά επιστροφής. Επιπλέον, ο Hulkenberg θα αντικαταστήσει τον Mick Schumacher στο δεύτερο μονοθέσιο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula 1: Τιμώντας τον Seb Vettel
Pirelli: 30% αύξηση προσπερασμάτων το 2022
F1: Ανασκόπηση της σεζόν του 2022