Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Η Red Bull είναι σαν τον Μοχάμεντ Αλί

Ελλάδα 20:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Η Red Bull είναι σαν τον Μοχάμεντ Αλί

FORMULA 1

Ferrari: Η Red Bull είναι σαν τον Μοχάμεντ Αλί

FORMULA 1

Ο Jock Clear της Ferrari μίλησε για την διαφορετική προσέγγιση της Red Bull στην σεζόν του 2022 σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Την χαρακτήρισε μάλιστα ως… Μοχάμεντ Αλί.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία της σεζόν που ολοκληρώθηκε είναι γνωστή. Η Ferrari ξεκίνησε δυνατά αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το ίδιο επίπεδο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αντιθέτως, η Red Bull που ξεκίνησε άσχημα κατάφερε να κάνει την ανατροπή στη διάρκεια του καλοκαιριού και να κυριαρχήσει πλήρως μέχρι το τέλος.

Αυτή η εικόνα οφείλεται, σύμφωνα με τον Jock Clear, στις διαφορετικές προσεγγίσεις που είχαν οι δύο ομάδες. «Νομίζω ότι μία από τις μεγάλες δυνάμεις της Red Bull φέτος ήταν η ευελιξία της» δήλωσε ο αρχιμηχανικός της Ferrari. «Υπήρξαν πολλές στιγμές που η στρατηγική τους θύμιζε τον Μοχάμεντ Αλί. Νόμιζες ότι τους είχες στα σχοινιά. Αλλά κατάφερναν πάντα να βγουν από την δύσκολη θέση και να αντεπιτεθούν» συνέχισε.

Advertisement
Advertisement

Ο Clear αποδίδει αυτήν την ικανότητα της Red Bull στην εμπειρία της ως πρόσφατη παγκόσμιο πρωταθλήτρια. «Η μεγάλη δυσκολία είναι να ξέρεις πώς και που τα χρήματά σου θα είναι πιο αποτελεσματικά. Αυτή η χρονιά ήταν ένα μεγάλο μάθημα για εμάς» συνέχισε ο Clear. Ο Βρετανός πιστεύει ότι η Ferrari επένδυσε πολλά χρήματα στην αρχή της σεζόν. Αυτό την έφερε σε δύσκολη θέση μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα.

«Νομίζω ότι από την πλευρά μας πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέσει για φέτος. Αν πριν το Μπαχρέιν μας έλεγαν ότι αυτά θα ήταν τα αποτελέσματά μας φέτος θα τα δεχόμασταν με χαρά. Βέβαια, συνολικά αποδειχτήκαμε κατώτεροι της Red Bull. Αλλά μαθαίνουμε από αυτό και θα βρούμε την σωστή ισορροπία του χρόνου» υπογράμμισε ο Clear.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Horner: Δεν με εκπλήσσει η αποχώρηση Binotto
Steiner: Βόμβα ο νέος κινητήρας της Ferrari!
F1: Το Zandvoort εντός μέχρι το 2025-Ανακοινώθηκαν τα sprint του 2023