Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Φερστάπεν: Θέλω Le Mans με τον Αλόνσο!

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φερστάπεν: Θέλω Le Mans με τον Αλόνσο!

FORMULA 1

Φερστάπεν: Θέλω Le Mans με τον Αλόνσο!

FORMULA 1

Θα μπορούσαμε να δούμε μελλοντικά τους Φερστάπεν και Αλόνσο ως teammates να προσπαθούν να κατακτήσουν το Le Mans; Ο Ολλανδός πιστεύει πως ναι!

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστή η αμοιβαία εκτίμηση που υπάρχει μεταξύ των δύο οδηγών. Το ίδιο γνωστή είναι και η επιθυμία του Φερστάπεν να τρέξει και σε άλλες σειρές αγώνων στο μέλλον.

Αναμφίβολα οι 24 ώρες του Le Mans είναι ένας από τους πιο θρυλικούς αγώνες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Και ο Φερνάντο Αλόνσο είναι ένας εξ αυτών που έχουν σταθεί στο υψηλότερο σκαλί του podium εκεί. Ήταν το 2018 όταν ο Ισπανός κέρδιζε με την Toyota τον φημισμένο αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Τότε είχε για συνοδηγούς του, τους Νακατζίμα και Μπουεμί. Ο Φερστάπεν, όμως, πιστεύει ότι θα μπορούσε και εκείνος να αποτελέσει μέλος ενός παρόμοιου team στο μέλλον.

«Οπωσδήποτε θα ήθελα να τρέξω στο Le Mans» δήλωσε ο Ολλανδός. «Η ατμόσφαιρα και οι άνθρωποι εκεί είναι απίστευτοι. Έχω ήδη μιλήσει με τον Φερνάντο για αυτό. Μου έχει πει ότι εάν το ξαναέκανε θα ήταν μόνο μαζί μου! Σκέφτηκα: Ουάου, αυτό θα ήταν φανταστικό!» αποκάλυψε ο Φερστάπεν.

Advertisement

Στο παρελθόν ήταν αρκετά σύνηθες για οδηγούς της F1 να τρέχουν και στο Le Mans. Λόγω, όμως, των πολλών αγώνων του πρωταθλήματος της F1, στις μέρες μας αυτή η δυνατότητα μάλλον έχει εκλείψει.

Ακόμη, όμως, και εάν η ημερομηνία διεξαγωγής του 24ωρου αγώνα είναι βολική και δεν συμπίπτει με κάποιο Grand Prix υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα. Η ομάδα θα δίσταζε να δώσει την άδεια σε οδηγό της – οποίος μάχεται, μάλιστα, και για το πρωτάθλημα- να τρέξει σε άλλη σειρά αγώνων όπου θα μπορούσε να τραυματιστεί.

Advertisement

Έτσι παρά το ότι οι Μαξ και Φερνάντο θέλουν να τρέξουν στο Le Mans ίσως θα έπρεπε να ζητήσουν την άδεια πρώτα κάποιου κυρίου Χέλμουτ Μάρκο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Άμπου Ντάμπι: Η τελευταία pole της χρονιάς στον Φερστάπεν
Φερστάπεν-Red Bull: Μία ιστορική σεζόν! (+video)
F1 2023: Ανασκόπηση της σεζόν

Advertisement