Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Σχέδιο για πίστα εγκρίθηκε στο New Jersey

Ελλάδα 3:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Σχέδιο για πίστα εγκρίθηκε στο New Jersey

FORMULA 1

F1: Σχέδιο για πίστα εγκρίθηκε στο New Jersey

FORMULA 1

Η απήχηση της F1 αυξάνει συνεχώς στην F1. Τα τελευταία νέα που αφορούν στην έγκριση σχεδίου για πίστα F1 στο New Jersey συνηγορούν σε αυτό.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, η πίστα θα αποτελεί μέρος της συνολικής ανάπλασης ενός παλιού αεροδρομίου στο Atlantic City. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έδωσε το πράσινο φως στην επενδυτική πρόταση ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για ένα project το οποίο εκτός από την πίστα θα περιλαμβάνει και υπηρεσίες στέγασης καθώς και εμπορικά κέντρα. Η πίστα καθαυτή θα είναι μήκους 3,9 χιλιομέτρων. Πρόκειται για διαδρομή η οποία -σε αντίθεση με τις τελευταίες τάσεις- δεν θα περνάει μέσα από τον αστικό ιστό. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα έξι με εννιά χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η F1 θα συνάψει συμφωνία με το Atlantic City. Άλλωστε και οι αρχές της πόλης αναφέρουν ότι η πίστα θα έχει τις προδιαγραφές για F1. Όχι ότι έχουν ήδη κάποια συμφωνία με την Liberty Media.

Εξάλλου από φέτος θα διεξάγονται ήδη τρεις αγώνες στις ΗΠΑ. Τα GP σε Texas, Miami και Las Vegas. Ιδίως το τελευταίο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η ίδια η Liberty έχει επενδύσει μεγάλα ποσά στην προετοιμασία του.

Advertisement

Ίσως πολλοί αναρωτιούνται εάν ένας τέταρτος αγώνας στις ΗΠΑ θα συνέφερε το σπορ. Ιδίως σε μία περίοδο στην οποίαν δεν διεξάγονται αγώνες σε ιστορικά σιρκουί, όπως του Hockenheim, του Paul Ricard ή της Sepang. Ωστόσο, δεν θα έπρεπε να ξεχνάμε και το μέγεθος της αγοράς των ΗΠΑ. Το θέμα για το New Jersey είναι μάλλον το εάν θα προλάβει εγκαίρως να έχει έτοιμη την πίστα πριν κάποια άλλα εγχειρήματα πάρουν σειρά μετά το Vegas.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Senna: Μίνι-σειρά στο Netflix για το μεγάλο Βραζιλιάνο
Lewis Hamilton: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι
Η Nike μπλοκάρει τη σειρά ρούχων του Max Verstappen

Advertisement