Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Ποιες είναι οι τρεις ομάδες που παραβίασαν το όριο μπάτζετ;

Ελλάδα 1:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Ποιες είναι οι τρεις ομάδες που παραβίασαν το όριο μπάτζετ;

FORMULA 1

F1: Ποιες είναι οι τρεις ομάδες που παραβίασαν το όριο μπάτζετ;

FORMULA 1

Ενώ η FIA ολοκληρώνει τον έλεγχο οικονομικών στοιχείων των ομάδων για το 2022, οι φήμες για τους τρεις παραβάτες του ορίου μπάτζετ οργιάζουν.

Advertisement
Advertisement

Η παγκόσμια ομοσπονδία μέσω εκπροσώπου της έχει διαβεβαιώσει ότι καμία ομάδα δεν έχει ενημερωθεί ακόμη σχετικά με την πορεία της υπόθεσής της.

Σύμφωνα, πάντα, με την FIA, δεν υπάρχει καθορισμένη προθεσμία μέχρι την οποίαν θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Αυτό συμβαίνει ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή δουλειά από την επιτροπή για το όριο μπάτζετ της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Εντούτοις όσο καθυστερεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την επιτροπή, τόσο πληθαίνουν οι φήμες για το ποιες ομάδες έχουν παραβιάσει το όριο των 140 εκατομμυρίων δολαρίων.

Advertisement
Advertisement

Σε τέτοιου είδους ερωτήματα, λοιπόν, οι απαντήσεις που θα λάβει κανείς διαφέρουν αναλόγως του ποιον θα ρωτήσεις. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο, οι τρεις ομάδες που έχουν παραβιάσει το όριο μπάτζετ του 2022 ήταν οι Aston Martin, Mercedes και Alpine.

Από την άλλη, η L’Equipe ισχυρίζεται ότι η Alpine δεν ήταν μεταξύ των τριών αυτών ομάδων. Σύμφωνα με την γαλλική αθλητική εφημερίδα η τρίτη ομάδα μετά τις Aston Martin και Mercedes ήταν η Red Bull.

Πρόβλημα με Μάρκο;

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα το πρόβλημα με την Red Bull αφορά στον μισθό του Χέλμουτ Μάρκο. Ο Αυστριακός είναι μία πολύ γνώριμη φιγούρα στο box της Red Bull εδώ και χρόνια. Παράλληλα είναι ο επικεφαλής του προγράμματος οδηγών της αυστριακής ομάδας.

Advertisement

Ωστόσο ο Μάρκο δεν συμπεριλαμβάνεται στα τρία πιο ακριβοπληρωμένα στελέχη της Red Bull τα οποία εξαιρούνται από το όριο μπάτζετ. Φημολογείται ότι η FIA έχει ζητήσει διευκρινίσεις από την Red Bull για τον ρόλο του Μάρκο και πώς εκείνος εντάσσεται στο δυναμικό της ομάδας.

Advertisement

Πάντως για την ώρα η FIA έχει ξεκαθαρίσει πώς τα όσα ακούγονται και γράφονται σχετικά, είναι εντελώς αβάσιμα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να διαβάσουμε ακόμη περισσότερα μέχρι να ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου. Το επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων καλά κρατεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alpine: Απομάκρυνση του Ρόσι από την θέση του CEO
F1: Τρεις ομάδες πάνω από το όριο μπάτζετ;
F1 GP Ουγγαρίας: Ο Λάντο έσπασε το τρόπαιο του νικητή (+video)

Advertisement