Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Νέα σειρά αγώνων για γυναίκες οδηγούς

Ελλάδα 11:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Νέα σειρά αγώνων για γυναίκες οδηγούς

FORMULA 1

F1: Νέα σειρά αγώνων για γυναίκες οδηγούς

FORMULA 1

Το μέλλον της W series φαντάζει δυσοίωνο έπειτα από την πρόωρη διακοπή της φετινής σεζόν. Όμως, σύμφωνα με φήμες, η F1 ετοιμάζει νέα σειρά αγώνων, αποκλειστικά για γυναίκες.

Advertisement
Advertisement

Δεν έχει δοθεί όνομα στην φημολογούμενη νέα σειρά αγώνων. Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τα πράγματα στην F1, όμως, σε αυτήν πρόκειται να αγωνίζονται αποκλειστικά γυναίκες οδηγοί από 16 έως 22 ετών. Στόχος θα είναι η προετοιμασία νέων γυναικών για τις προκλήσεις της F1.

Τα μονοθέσια με τα οποία θα αγωνίζονται οι επίδοξες γυναίκες οδηγοί θα είναι προδιαγραφών F4 ή F3. Οι αγώνες θα διεξάγονται παράλληλα με τα Grand Prix της F1, ως events υποστήριξης. Εκπρόσωπος της F1 δήλωσε στο CNBC: “Η F1 θα συνεχίσει τις προσπάθειές της ώστε οι γυναίκες να έχουν καλύτερες προοπτικές εισόδου στην F1″.

Advertisement
Advertisement

Η W series ήταν η πρώτη σειρά αγώνων μονοθέσιων αποκλειστικά για γυναίκες. Όμως, φέτος αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα και ως εκ τούτου οι δύο τελευταίοι αγώνες της σεζόν ακυρώθηκαν. Πρωταθλήτρια του θεσμού έχει αναδειχθεί και τις τρεις φορές η Jamie Chadwick.

Η Βρετανίδα έχει, μάλιστα, συμβόλαιο αναπληρωματικής οδηγού με την Williams. Χρειάζεται, όμως, να συμπληρώσει αρκετά χιλιόμετρα με αυτοκίνητο F1 πριν πάρει την super licence της FIA για συμμετοχή στην F1. Η νέα σειρά αγώνων θα έχει ως στόχο και την εξασφάλιση αυτής της δυνατότητας σε πολλές γυναίκες οδηγούς.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε και την πρωτοβουλία “More than Equal” του David Coulthard. Στόχος της είναι η ανακάλυψη και ανάπτυξη του ταλέντου γυναικών οδηγών αγώνων. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν πολλοί scouts και προπονητές οδηγών, ενώ συνεργαζόμενος φορέας είναι και η Hintsa Performance. Την στήριξή του στην προσπάθεια ανάδειξης γυναικών στην F1 έχει εκφράσει και ο Lewis Hamilton.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
W Series: Πρόωρο τέλος λόγω οικονομικών προβλημάτων
Οι πιο γρήγορες κυρίες της F1
F1: Το χρήμα ή το ταλέντο κάνει τους πρωταθλητές;

Advertisement