Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο αυτοκίνητο του David Coulthard (+video)

Ελλάδα 8:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο αυτοκίνητο του David Coulthard (+video)

ΝΕΑ

Το νέο αυτοκίνητο του David Coulthard (+video)

ΝΕΑ

Ένας πρώην οδηγός της F1 πίσω από το τιμόνι ενός εξωτικού hypercar είναι πάντα ένα σπάνιο θέαμα.

Advertisement
Advertisement

Με τι αυτοκίνητο είδαν τον David Coulthard στο Μονακό;

Η Aston Martin Valkyrie και η Mercedes-AMG One είναι δύο από τα πιο εξωτικά υπεραυτοκίνητα αυτή τη στιγμή – όχι μόνο της δύναμής τους αλλά και λόγω της περιορισμένης παραγωγής τους. Ωστόσο, υπάρχει κάποιος, που μπορεί να αγοράσει και τα δύο, μάλιστα παρέλαβε ένα από τα δύο οχήματα και βγήκε και μία σύντομη βόλτα με αυτό.

Μιλάμε για τον David Coulthard, ο οποίος επιβεβαίωσε το 2019 ότι έκανε παραγγελίες για τα hypercars της Aston Martin και της Mercedes-Benz. Ο πρώην οδηγός της F1 που έγινε σχολιαστής και παρουσιαστής των αγώνων Grand Prix οδηγούσε μία  Valkyrie. Μάλιστα τον κινηματογράφησαν οι ExoticCarspotters και ανέβασαν το video στο YouTube.

Advertisement
Advertisement

Ο νικητής 13ών rand Prix είχε μαζί του τον γιο του, Dayton Coulthard, ενώ έκανε βόλτα με το νέο του απόκτημα στους δρόμους του Μονακό. Πιστεύεται ότι η Valkyrie – στο χρώμα Marina Blue με γαλάζιο Alcantara εσωτερικό – είναι η δική του, με τον αριθμό πλαισίου 86 από τα 150.

Advertisement

Η Valkyrie είναι ένα υπεραυτοκίνητο εμπνευσμένο από τη F1 που τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 6,5 λίτρων Cosworth V12 που ανεβάζει στροφές έως και 11.000 σ.α.λ. Λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα υβριδικό σύστημα που αναπτύχθηκε από τη Rimac για συνολική ισχύ 1.140 ίππων και τιμή 3.000.000 ευρώ.

Advertisement

Το πρώτο υπεραυτοκίνητο της Aston Martin σχεδιάστηκε από τον σχεδιαστή της Red Bull F1 Adrian Newey. Ο Coulthard οδήγησε για τη Red Bull Racing τα τελευταία χρόνια της καριέρας του στη F1. Οι παραδόσεις του hypercar ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2021.

Εν τω μεταξύ, η παραγωγή της επίσης χειροποίητης Mercedes-AMG One ξεκίνησε πρόσφατα, με τις παραδόσεις να ξεκινούν φέτος. Ίσως μια μέρα δούμε τον Coulthard να πιλοτάρει και το AMG One του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Aston Martin: Οι ήχοι των αυτοκινήτων της (video)

Valkyrie, εξαπολύοντας το hypercar της Aston Martin (video)

Mercedes-AMG One: Ξεκίνησε η παραγωγή, ποια η διαδικασία;