Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

W Series: Ξανά πρωταθλήτρια η Chadwick (vids)

Ελλάδα 3:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

W Series: Ξανά πρωταθλήτρια η Chadwick (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

W Series: Ξανά πρωταθλήτρια η Chadwick (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Η δεύτερη σεζόν διεξαγωγής του W Series ολοκληρώθηκε και είχε ένα κοινό στοιχείο με την πρώτη: το όνομα της πρωταθλήτριας!

Advertisement
Advertisement

Όπως και το 2019 (σ.σ. το 2020 η σεζόν ματαιώθηκε λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του Covid-19), τον τίτλο κατέκτησε η Jamie Chadwick! Και παρότι το έργο είχε το ίδιο φινάλε, η πλοκή φέτος ήταν εντελώς διαφορετική.

Ξεχάστε τον περίπατο στην παρθενική σεζόν, φέτος η Βρετανίδα χρειάστηκε να κάνει ρελάνς στο φινάλε και τον διπλό αγώνα που έγινε στο Circuit of the Americas στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1. Μέχρι το ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, η συμπατριώτισσά της, Alice Powell, της είχε κάνει τη ζωή δύσκολη – μάλιστα ήταν ισόβαθμες πριν την μάχη του Texas!

Όμως εκεί, η Chadwick μετέτρεψε τις εντός πίστας διαδικασίες σε παράσταση για ένα ρόλο. Ξεκινώντας από τις κατατακτήριες δοκιμές όπου εξασφάλισε θέση στην πρώτη σειρά του grid του πρώτου αγώνα και την pole position για τον δεύτερο.

Advertisement
Advertisement

Στο πρώτο… ημίχρονο λοιπόν, έκανε δυναμική εκκίνηση, έκλεψε τα ηνία από τη Abbi Pulling που ήταν η αποκάλυψη του δεύτερου μισού της σεζόν του 2021 και δεν κοίταξε ξανά πίσω. Διαχειρίστηκε το προβάδισμά της και έφτασε σε μία νίκη που ήταν… μισός τίτλος.

Την ίδια ώρα, η Powell που είχε εκκινήσει από τη δέκατη θέση, αναρριχήθηκε στην κατάταξη και κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο, αν και στην τρίτη θέση. Ανάμεσά τους είχαν την Emma Kimilainen και 10 πόντους να τις χωρίζουν ενόψει της τελικής κόντρας.

Advertisement

Δείτε τα highlights του πρώτου αγώνα του COTA στο video που ακολουθεί…

Advertisement

Στον δεύτερο αγώνα του Austin, τα πράγματα αποδείχθηκαν ακόμα πιο εύκολα για τη Chadwick. Εκμεταλλεύτηκε την pole position και χάθηκε στον ορίζοντα. Ήξερε πως κρατούσε την τύχη της στα χέρια της και δεν συνάντησε αναποδιές στο διάβα της.

Έτσι η 23χρονη είδε πρώτη την καρό σημαία κι αυτό ήταν αρκετό για να υπερασπιστεί επιτυχώς τον τίτλο της. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Pulling και Kimilainen ενώ αυτή τη φορά, η Powell τα βρήκε σκούρα.

Εκκίνησε πάλι από το midfield, συγκεκριμένα την ένατη θέση του grid κι αυτή τη φορά η αναρρίχησή της σταμάτησε στην έκτη θέση. Έτσι έμεινε και 27 πόντους πίσω από την Chadwick, παρότι πηγαίνοντας στο Austin ήταν στα ίδια.

Advertisement

Δείτε τα highlights του δεύτερου αγώνα του COTA στο video που ακολουθεί…

Διαβάστε επίσης:
Jamie Chadwick: Αποκλειστική συνέντευξη της Πρωταθλήτριας του W Series
Τα απομεινάρια του διαλυμένου αγωνιστικού του Λασκαράτου (video)
Τρομακτικό ατύχημα για τον Λασκαράτο στο Πορτιμάο (vids)