Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

W Series: Πρόωρο τέλος λόγω οικονομικών προβλημάτων

Ελλάδα 12:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

W Series: Πρόωρο τέλος λόγω οικονομικών προβλημάτων

ΑΓΩΝΕΣ

W Series: Πρόωρο τέλος λόγω οικονομικών προβλημάτων

ΑΓΩΝΕΣ

Πρόωρο τέλος δόθηκε στην φετινή σεζόν της W Series λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Για τρίτη συνεχή φορά πρωταθλήτρια η Chadwick. Αμφίβολο το μέλλον του θεσμού.

Advertisement
Advertisement

Η W series ανακοίνωσε ότι οι τρεις τελευταίοι αγώνες της σεζόν του 2022 δεν θα διεξαχθούν λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης. Οι φήμες για τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετώπιζε η σειρά αγώνων υπήρχαν ήδη από τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με αυτές η W series είχε οφειλές προς τρίτους συνολικού ύψους 7,5 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας. Μεταξύ αυτών είναι η εταιρία παραγωγής Whisper της οποίας είναι συνιδιοκτήτης ο David Coulthard. Σύμφωνα με την CEO της κατηγορίας, Catherine Bond Muir, σημαντικοί χορηγοί δεν ανταποκρίθηκαν στις υποσχέσεις τους εγκαίρως.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, αποφασίστηκε η διακοπή του πρωταθλήματος ώστε η σειρά να επικεντρωθεί στην συλλογή πόρων για το 2023. “Αναγκαστήκαμε να πάρουμε μία δύσκολη απόφαση για φέτος. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξη ότι η W series θα επιστρέψει το 2023” δήλωσε η Muir.

Σαν αποτέλεσμα της ακύρωσης των αγώνων σε Austin και Mexico City, η Jamie Chadwick αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη σεζόν πρωταθλήτρια του θεσμού. Η Βρετανίδα είχε κερδίσει τους 4 από τους 7 αγώνες οι οποίοι είχαν διεξαχθεί παράλληλα με συγκεκριμένα GP της F1.

Το ενιαίο πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζονται αποκλειστικά γυναίκες οδηγοί ξεκίνησε το 2019. Σκοπός του είναι η ανάδειξη ταλαντούχων γυναικών οι οποίες να βρουν τον δρόμο τους προς τις υψηλότερες κατηγορίες μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement

Τα μονοθέσια που οδηγούν έχουν σασί που χρησιμοποιούνται στην ευρωπαϊκή Formula 3. Οι κινητήρες είναι τετρακύλινδροι υπερτροφοδοτούμενοι των 1.750 κυβικών εκατοστών. Τα αυτοκίνητα είναι όλα πανομοιότυπα μεταξύ τους. 

Advertisement

Η ομάδα που ετοιμάζει και συντηρεί τα μονοθέσια είναι η Double R Racing της οποίας συνιδρυτής υπήρξε ο Kimi Raikkonen. Φέτος αγωνίστηκαν 19 οδηγοί στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκαλυπτήρια για τη νέα Honda Hornet (+video)
Kalle Rovanpera: Το παιδί θαύμα! (+video)
Behind the Dream: Δύο ξεχωριστοί άνθρωποι του HRC (+video)