Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Η Ford εξετάζει επιστροφή μέσω Red Bull

Ελλάδα 18:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Η Ford εξετάζει επιστροφή μέσω Red Bull

FORMULA 1

F1: Η Ford εξετάζει επιστροφή μέσω Red Bull

FORMULA 1

Έντονη φημολογία για επιστροφή της αμερικανικής εταιρίας στην Formula 1. Και μάλιστα, μέσω της ομάδας η οποία την είχε διαδεχθεί το 2005.

Advertisement
Advertisement

Ήταν στο τέλος του 2004 όταν ο Dietrich Mateschitz έδινε το πράσινο φως για την εξαγορά της Jaguar Racing από την Red Bull. Ήταν η τελευταία πράξη μιας άδοξης προσπάθειας της Ford να αποκτήσει την δική της εργοστασιακή ομάδα.

Ουσιαστικά, η Ford είχε εξαγοράσει την Stewart Grand Prix από το 1999 και μετονομάζοντάς την σε Jaguar. Όμως, τα αποτελέσματα δεν είχαν δικαιώσει τον αμερικανικό κολοσσό. Έτσι, η Ford είχε αποφασίσει να τελειώσει με την ιστορία της F1. Πολλοί πίστεψαν και δια παντός.

Advertisement
Advertisement

Εντούτοις, φαίνεται ότι το «Μπλε Οβάλ» εξετάζει την επιστροφή του στις πίστες της F1 μέσω της Red Bull. Οι δύο εταιρίες συνεργάζονται ήδη στενά μέσω της M-Sport Ford στο WRC. Και με την αυξημένη απήχηση που απολαμβάνει η F1 στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, η σύμπραξη με μία από τις κορυφαίες ομάδες του χώρου φαντάζει περισσότερο από δελεαστική για την Ford.

Βέβαια, η Red Bull έχει ξεκαθαρίσει ότι θα κατασκευάζει τις PU μόνη της από το 2026 και μετά. Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχει φτιάξει και την Red Bull Powertrains. Ωστόσο, η Ford θα μπορούσε να δώσει το όνομά της στις PU παρέχοντας επιπλέον υποστήριξη σε άλλους τομείς. Και κυρίως θα μπορούσε να ενισχύσει οικονομικά την προσπάθεια αυτή.

Advertisement

Άλλωστε οι άνθρωποι της Red Bull δεν έχουν κρύψει ότι αυτού του είδους την συνεργασία αναζητούν. Και ήταν η άρνηση της Porsche να παίξει αυτόν τον ρόλο που είχε οδηγήσει τελικά στο ναυάγιο των διαπραγματεύσεών της με την Red Bull. Τώρα, η Ford φαίνεται διατεθειμένη να παίξει με τους όρους της πρωταθλήτριας του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Horner: Δεν με εκπλήσσει η αποχώρηση Binotto
F1: Προβλήματα στην Red Bull;
F1: Οι δέκα κορυφαίοι του 2022

Advertisement