Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Οι δέκα κορυφαίοι του 2022

Ελλάδα 3:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Οι δέκα κορυφαίοι του 2022

FORMULA 1

F1: Οι δέκα κορυφαίοι του 2022

FORMULA 1

Δημοσιεύτηκε η τελική κατάταξη της δυναμικότητας των οδηγών για το 2022. Στα power rankings -όπως είναι γνωστά- οι Verstappen και Leclerc βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μία ανεπίσημη κατάταξη η οποία προκύπτει από μία πενταμελή επιτροπή ειδικών του σπορ. Η επιτροπή βαθμολογεί τον κάθε οδηγό για την απόδοσή του στα GP της σεζόν. Το άριστα είναι το 10. Στο τέλος της σεζόν βγαίνει ο μέσος όρος για τον κάθε οδηγό.

Σύμφωνα με την F1 δεν υπολογίζεται η δυναμική των μονοθέσιων στην αξιολόγηση των οδηγών. Έτσι, ο Max Verstappen αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος οδηγός της χρονιάς για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Η πρώτη ήταν το 2020. Η μέση βαθμολογία του ήταν στο 8,8. Ο Verstappen είχε βαθμολογηθεί με το απόλυτο 10 σε Imola, Spa και Suzuka φέτος.

Advertisement
Advertisement

Δεύτερος καλύτερος οδηγός της χρονιάς -σύμφωνα με την επιτροπή- ήταν ο Charles Leclerc με 8,2. Οι Russell και Norris βαθμολογήθηκαν με 7,8 και οι δύο και μοιράστηκαν την τρίτη θέση. Ακολούθησε ο Lewis Hamilton με 7,7. Η δεκάδα συμπληρώθηκαν από τους Alonso -ίδια μέση βαθμολογία με τον Hamilton- Perez, Sainz, Ocon και Albon.

Φυσικά, είναι λογικό να υπάρξουν διαφωνίες σχετικά με την κατάταξη που έβγαλε η επιτροπή. Άλλωστε, ο καθένας έχει την δική του άποψη στην αξιολόγηση ενός οδηγού. Κατά συνέπεια… διαφωνήστε ελεύθερα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Horner: Δεν με εκπλήσσει η αποχώρηση Binotto
Steiner: Βόμβα ο νέος κινητήρας της Ferrari!
F1: Το Zandvoort εντός μέχρι το 2025-Ανακοινώθηκαν τα sprint του 2023