Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Προβλήματα στην Red Bull;

Ελλάδα 12:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Προβλήματα στην Red Bull;

FORMULA 1

F1: Προβλήματα στην Red Bull;

FORMULA 1

Με τον θάνατο του Mateschitz, η Red Bull -θέλοντας και μη- πέρασε σε νέα εποχή. Υπεύθυνος για την ομάδα της F1 είναι, πλέον, ο Oliver Mintzlaff. Ο οποίος, ίσως, επιθυμεί κάποιες αλλαγές.

Advertisement
Advertisement

Φημολογείται ότι ο νέος CEO της εταιρίας -υπεύθυνος για τα εταιρικά προγράμματα και τις επενδύσεις στην Red Bull- θα καθιερώσει ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης. Το οποίο, ασφαλώς, θα επηρεάσει και την ομάδα της εταιρίας στην Formula 1.

Υπό τον Mateschitz, οι Horner και Marko είχαν σχεδόν απόλυτη αυτονομία στον τρόπο διοίκησης της ομάδας. Ο ιδρυτής της Red Bull εμπιστευόταν τυφλά τους δύο άνδρες. Έτσι, εκείνοι λάμβαναν τις αποφάσεις που θεωρούσαν σωστές για την ομάδα χωρίς να χρειάζονται την έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού.

Advertisement
Advertisement

Φαίνεται, όμως, ότι ο Mintzlaff δεν πρόκειται να δώσει τον ίδιο βαθμό ελευθερίας στους Horner και Marko. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι υπάρχει ήδη ένα πρώτο σημείο τριβής μεταξύ τους, το οποίο αφορά στην ακύρωση της συμφωνίας με την Porsche.

Όμως, όπως είναι γνωστό, η συμφωνία τελικά ναυάγησε. Κυρίως επειδή τα στελέχη της ομάδας δεν επιθυμούσαν να δίνουν λογαριασμό στην Porsche κατά την λήψη αποφάσεων. Οι Mintzlaff και Marko είχαν πρόσφατα μία σύντομη συνάντηση διάρκειας 15 λεπτών.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Helmut Marko δεν συζητήθηκε κάτι ουσιαστικό. Ήταν περισσότερο μία πρώτη γνωριμία των δύο στελεχών. Ωστόσο έχουν ενδιαφέρον οι δηλώσεις του Marko μετά την συνάντηση. «Ανέκαθεν το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας ήταν ότι τα πολλά λαμπρά μυαλά που διαθέτουμε δεν είχαν την υποχρέωση να ζητήσουν άδεια από το διοικητικό συμβούλιο πριν πάρουν μια πρωτοβουλία. Θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες ποιον ρόλο θα έχει ο κύριος Mintzlaff σε αυτήν την διαδικασία».

Αναμενόμενες αλλαγές ή απαρχή προβλημάτων;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari: Ο Vasseur στην θέση του Binotto!
Seidl: Φεύγει από την McLaren για χάρη της Audi!
Red Bull: Ο Oliver Mintzlaff νέο αφεντικό της Red Bull