Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βελγίου: Ο Perez το FP3

Ελλάδα 17:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Βελγίου: Ο Perez το FP3

FORMULA 1

F1 GP Βελγίου: Ο Perez το FP3

FORMULA 1

Η υπεροχή της RB18 επιβεβαιώθηκε ξανά στο Βέλγιο. Αυτή την φορά ήταν ο Perez που σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στο 1-2 της Red Bull.

Advertisement
Advertisement

Η διαδικασία ξεκίνησε με τους περισσότερους οδηγούς να κάνουν προσομοιώσεις αγώνα με την soft γόμα. Λόγω της χθεσινής βροχής στο τέλος του FP2 οι ομάδες δεν είχαν συλλέξει αρκετά στοιχεία για την φθορά των Pirelli στο Spa. Έτσι, είχαμε τα περισσότερα μονοθέσια να συμπληρώνουν stints των 8-9 γύρων από νωρίς.

Εξαιρέσεις αποτέλεσαν οι Zhou και Bottas. Οι οδηγοί της Alfa Romeo ξεκίνησαν με χαμηλό φορτίο καυσίμου και αυτό τους έφερε στο 1-2 στην αρχή του FP3. Επίσης, οι δύο Ferrari παρέμειναν στα pits κατά το πρώτο εικοσάλεπτο. Οι δύο F1-75 δεν έδειξαν να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Advertisement
Advertisement

Οι Leclerc-Sainz θα έβγαιναν για πρώτη φορά στην πίστα λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου και οι δύο με τα μαλακά Pirelli. Ανέβηκαν αμέσως στις δύο πρώτες θέσεις, με τον Sainz μπροστά, δείχνοντας ότι δεν έφεραν μεγάλο φορτίο καυσίμου.

Η Scuderia δοκίμασε ένα set-up υψηλότερης κάθετης δύναμης και αυτό έδωσε πολύ καλούς χρόνους στον δεύτερο τομέα. Όμως, στους άλλους δύο γρήγορους τομείς το τίμημα που πλήρωσαν ήταν σημαντικό. Γύρους qualifying δοκίμασαν και οι Mercedes λίγο αργότερα χωρίς να εντυπωσιάσουν. Αντιθέτως, η γρήγορη προσπάθεια του Perez έφερε τον Μεξικανό πρώτο, μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον Sainz.

Έξοδος χωρίς συνέπειες για Leclerc

Advertisement

Έπειτα από δύο ημιτελείς γρήγορες προσπάθειες ο Verstappen κατάφερε να κάνει έναν συγκροτημένο γύρο qualifying που τον έφερε πρώτο. Τελευταίοι συμπλήρωσαν γρήγορους γύρους οι οδηγοί των Mclaren. Ο Norris επιβεβαίωσε το δυναμικό του με την MCL36 ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση.

Επιτέλους, κάπως πιο ανταγωνιστικές παρουσιάστηκαν και οι Mercedes προς το τέλος της διαδικασίας. Εξαιρετικά ανταγωνιστικοί ήταν και οι χρόνοι των Williams στις θέσεις 9 και 10. Αντιθέτως, η Aston Martin δεν μπόρεσε να επαναλάβει τις χθεσινές της επιδόσεις. Ο Vettel, μάλιστα, αντιμετώπισε πρόβλημα με την PU στον τελευταίο του γύρο.

Advertisement

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Leclerc έκανε λάθος στην είσοδο της Fagnes που τον έστειλε στην αμμοπαγίδα. Ευτυχώς για εκείνον η ζημιά στην F1-75 δεν ήταν σημαντική και ο Μονεγάσκος μπόρεσε να φέρει την Ferrari στα pits.

Κατά τα τελευταία λεπτά πολλοί οδηγοί επιχείρησαν μία τελευταία γρήγορη προσπάθεια. Ο Perez βελτίωσε σημαντικά τον χρόνο του ανεβαίνοντας πρώτος. Εν τω μεταξύ αθόρυβα είχε ανέβει και ο Alonso στις πρώτες θέσεις. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τον Perez πρώτο. Δεύτερος ήταν ο Verstappen ενώ οι Sainz, Norris και Alonso συμπλήρωσαν την πεντάδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo: Τελειώνει τη συνεργασία της με την Sauber λόγω Audi!
F1 GP Βελγίου: Ταχύτερος ο Sainz στο FP1-Τελευταίοι θα ξεκινήσουν Verstappen και Leclerc!
F1 GP Βελγίου: Οι δύο αγώνες