Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

De la Rosa: Ο Verstappen μπορεί να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών!

Ελλάδα 5:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

De la Rosa: Ο Verstappen μπορεί να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών!

FORMULA 1

De la Rosa: Ο Verstappen μπορεί να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών!

FORMULA 1

Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε στον Max Verstappen ο πρώην οδηγός της F1, Pedro de la Rosa. Ο Ισπανός δήλωσε ότι ο Max είναι ο καλύτερος οδηγός του grid αυτήν την περίοδο και ότι διαθέτει όλα όσα απαιτούνται για να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών!

Advertisement
Advertisement

Οι παλιότεροι σίγουρα θυμούνται τον Pedro να αγωνίζεται στις πίστες της F1 -με αρκετά διαλείμματα- από το 1999 μέχρι το 2012. Ο Ισπανός υπήρξε ένας εξαιρετικός οδηγός αγώνων, αν και ποτέ δεν βρέθηκε σε ένα μονοθέσιο ικανό για τη νίκη. Όμως, τόσο εκείνος όσο και ο Marc Gene ήταν οι δύο Ισπανοί που άνοιξαν τον δρόμο για την έλευση του Fernando Alonso στην F1.

Σήμερα, ο Pedro εργάζεται ως τεχνικός σύμβουλος της ομάδας Formula e, Techeetah, ενώ παράλληλα εμφανίζεται και ως σχολιαστής στις μεταδόσεις F1 της ισπανικής τηλεόρασης. Διατηρεί στενή φιλική σχέση με τον Alonso και αρκετά συχνά τοποθετείται δημοσίως για τα πράγματα της F1.

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο de la Rosa αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους Max Verstappen και Charles Leclerc. “Νομίζω ότι είναι συγκρίσιμοι από την άποψη της απόλυτης ταχύτητας. Είναι το ίδιο γρήγοροι και ταυτόχρονα πολύ έξυπνοι“, δήλωσε ο Ισπανός. Όμως, ο Pedro πιστεύει ότι ο Max συνολικά έχει ένα προβάδισμα έναντι του Charles: “Πιστεύω ότι ο Max έχει συνεχώς τον έλεγχο σε ότι κάνει. Τα λάθη του είναι πολύ σπάνια. Ακόμη και ένα μπλοκάρισμα τροχού είναι σπάνιο για εκείνον“.

Ο de la Rosa πιστεύει ότι ο Verstappen είναι πλέον ένας ολοκληρωμένος οδηγός. “Στο παρελθόν ο Max ξεπερνούσε τα όρια κάποιες φορές. Είχε ατυχήματα ή τετ-α-κε. Όμως, έχει πια ωριμάσει. Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες έχει τον έλεγχο και δεν κάνει λάθη. Το να τον παρακολουθεί κανείς στην πίστα είναι φανταστικό. Είναι έξυπνος, επιθετικός και ταχύς. Είναι τα πάντα σε ένα“.

Μπορεί να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών

Advertisement

Για τον de la Rosa, ο Verstappen έχει όλα όσα απαιτούνται για να μείνει στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους οδηγούς όλων των εποχών. Ίσως και ο κορυφαίος: “Θα εξαρτηθεί, φυσικά, από το για πόσον καιρό θα οδηγεί ακόμη αλλά και πόσο ανταγωνιστικά θα είναι τα μονοθέσια του. Αλλά ο Max μπορεί να γίνει ο καλύτερος που υπήρξε ποτέ“.

Advertisement

Τέλος, ο Ισπανός δήλωσε ότι ο Verstappen έχει την καλύτερη απόδοση από όλους μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα του 2021. “Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε οδηγούς όπως οι Hamilton, Alonso και Leclerc. Επίσης έχω πολύ σεβασμό για τους Russell, Norris και Sainz. Όλοι τους βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο” είπε ο Pedro. “Αν έπρεπε, όμως, να διαλέξω έναν, αυτός θα ήταν ο Verstappen. Βρίσκεται στο αποκορύφωμά του αυτή τη στιγμή“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Νέα σεζόν, νέα roll-bar (+video)
Τα πουλάνε όλα του Schumacher – Πόσο πούλησαν την θρυλική του Ferrari
Eau Rouge: Η στροφή των στροφών! (+video)