Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ολλανδίας: 1-2 της Ferrari στο FP2

Ελλάδα 4:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ολλανδίας: 1-2 της Ferrari στο FP2

FORMULA 1

F1 GP Ολλανδίας: 1-2 της Ferrari στο FP2

FORMULA 1

Οι Leclerc και Sainz σημείωσαν το 1-2 στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Zandvoort. Τρίτος ο Hamilton με την Mercedes να είναι και πάλι ανταγωνιστική.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari ανέβασε την απόδοσή της σε σχέση με το FP1. Είδε και τα δύο μονοθέσια της να σημειώνουν ταχύτατους χρόνους τόσο με την soft όσο και με την medium γόμα. Η Mercedes ήταν και πάλι δυνατή ενώ η Red Bull προβλημάτισε.

Η διαδικασία ξεκίνησε με 15 λεπτά καθυστέρησης. Οι δύο Ferrari ξεκίνησαν στο 1-2 με τον Sainz ταχύτερο. Πίσω του ήταν οι Verstappen και Russell. Αρχικά, ο Sainz ήταν ο μόνος από τους πρωτοπόρους που είχε κάνει γύρο με χαμηλό φορτίο καυσίμων και soft γόμα.

Advertisement
Advertisement

Όμως, καθώς και άλλοι οδηγοί έκαναν αντίστοιχες προσπάθειες οι διαφορές άρχισαν να κλείνουν. Λίγο πριν το ημίωρο οι Mercedes βρέθηκαν στο 2-3 με τον Hamilton λιγότερο από ένα δέκατο αργότερο του Ισπανού. Η W13 φάνηκε για πρώτη φορά φέτος ανταγωνιστική από την αρχή του τριημέρου.

Λίγο αργότερα ο Leclerc, ο οποίος ήταν ο τελευταίος από τους πρωτοπόρους που έκανε γύρο qualifying, ανέβηκε στην κορυφή. Η διαφορά του από τον Sainz ήταν μόλις 4 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αντιθέτως, η Red Bull φάνηκε να δυσκολεύεται να πιάσει ρυθμό και στο FP2. Οι Verstappen και Perez ήταν αρκετά χαμηλά στην κατάταξη στις θέσεις 8 και 12 αντίστοιχα. Ο Norris εξακολούθησε να σημειώνει ανταγωνιστικούς χρόνους με την Mclaren.

Advertisement

Με 12 λεπτά να απομένουν, ο Tsunoda έχασε την AlphaTauri στην έξοδο της στροφής 10. Το αυτοκίνητο κόλλησε στην αμμοπαγίδα και αυτό έφερε την κόκκινη σημαία. Η διαδικασία ξεκίνησε και πάλι με τέσσερα λεπτά να απομένουν. Οι οδηγοί ξαναβγήκαν αλλά δεν άλλαξε κάτι στην κατάταξη. Οι Leclerc, Sainz, Hamilton, Norris και Russel συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Marko: Ευχαριστούμε Toto!
F1 GP Ολλανδίας: Προεπισκόπηση
F1 GP Ολλανδίας: Ο Russell πρώτος στο FP1

Advertisement