Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μεξικού: Ο Φερστάπεν ξεκινάει δυναμικά (+video)

Ελλάδα 18:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μεξικού: Ο Φερστάπεν ξεκινάει δυναμικά (+video)

FORMULA 1

F1 GP Μεξικού: Ο Φερστάπεν ξεκινάει δυναμικά (+video)

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε κατά την πρώτη ημέρα του GP στο Μεξικό σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο τόσο στο FP1 όσο και στο FP2.

Advertisement
Advertisement

Οι Λάντο Νόρις και Σαρλ Λεκλέρ σημείωσαν επίσης ανταγωνιστικούς χρόνους στο FP2 κατατασόμενοι στις θέσεις 2 και 3.

Ιδίως ο χρόνος του Νόρις στο FP2 ήταν πολύ ανταγωνιστικός με τον Βρετανό να κυριαρχεί σε μεγάλο μέρος της διαδρομής. Η μικρότερη πυκνότητα του αέρα στην πίστα του Μέξικο Σίτι δείχνει ότι ευνοεί την McLaren MCL60. Ωστόσο η RB19 ήταν, στα χέρια του Φερστάπεν, έστω και για ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερη στο τέλος.

Advertisement
Advertisement

Ο γύρος του Λεκλέρ επίσης ήταν πολύ αξιοπρεπής. Εντούτοις όλα δείχνουν ότι η SF-23 είναι για την ώρα υστερεί της Mclaren. Μένει να φανεί το εάν στο FP3 η Ferrari θα μπορέσει να πλησιάσει λίγο πιο κοντά στις Red Bull και McLaren.

Τόσο στο FP1 όσο και στο FP2, όμως, είχαμε από μία έκπληξη. Στην πρώτη περίοδο ο Άλμπον σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο. Στην δεύτερη ήταν η σειρά του Μπότας να κάνει την έκπληξη παίρντοντας την τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης.

Advertisement

Αρκετά καλό ήταν το ξεκίνημα του τριημέρου και για τον τοπικό Σέρχιο Πέρεζ. Ο Μεξικανός ήταν τρίτος το πρωί ενώ το απόγευμα πήρε την πέμπτη θέση. Φυσικά, απέχει αρκετά ακόμη -τηρουμένων των αναλογιών- από τον ρυθμό του Φερστάπεν.

Advertisement

Υποτονικό ήταν το ξεκίνημα των Mercedes ενώ η Παρασκευή της Aston Martin δεν ήταν ιδιαίτερα καλή. Ο Αλόνσο είχε τετ-α-κε στο FP2 το οποίο τον περιόρισε στην τελευταία θέση της κατάταξης. Καθώς οδεύουμε προς τις κατατακτήριες δοκιμές ο Φερστάπεν θα είναι για έναν ακόμη αγώνα το λογικό φαβορί. Θα μπορέσει η McLaren να προβληματίσει τον Ολλανδό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φερστάπεν: Με σωματοφύλακες στο Μεξικό!
F1 GP Μεξικού: Προεπισκόπηση
Andretti: Πόλεμος FIA και F1

Advertisement