Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μεξικού: Οι χαμένες ευκαιρίες (+video)

Ελλάδα 3:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Μεξικού: Οι χαμένες ευκαιρίες (+video)

FORMULA 1

F1 GP Μεξικού: Οι χαμένες ευκαιρίες (+video)

FORMULA 1

Κοιτώντας κανείς τα αποτελέσματα του GP στο Μεξικό, θα βγάλει το συμπέρασμα ότι ήταν ένας συνηθισμένος αγώνας του 2023. Ωστόσο η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική.

Advertisement
Advertisement

Με αυτό δεν εννοούμε ότι ο Φερστάπεν δεν θα ήταν και πάλι το φαβορί για τη νίκη. Αυτή, ευτυχώς ή δυστυχώς, ήταν μία σταθερά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ωστόσο υπήρξαν αγώνες φέτος, στους οποίους ο Ολλανδός μπορεί να κέρδισε στο τέλος, αλλά με αρκετή δυσκολία. Ή τουλάχιστον όχι με τον κυριαρχικό τρόπο που έχει επικρατήσει σε πολλούς άλλους αγώνες του 2023. Ένας από αυτούς τους «δύσκολους» αγώνες θα μπορούσε να είναι και εκείνος στο Autodromo Hermanos Rodriguez.

Advertisement
Advertisement

Το έδαφος έμοιαζε στρωμένο για ένα GP με οριακές διαφορές. Με τις δύο Ferrari να έχουν κλειδώσει την πρώτη σειρά εκκίνησης και τις McLaren και Mercedes να έχουν εξαιρετικό race pace, ο Φερστάπεν θα έπρεπε, θεωρητικά, να προσπαθήσει πολύ για να πάρει πρώτος την καρό σημαία.

Η πρώτη πρόκληση για τον Ολλανδό θα ήταν η εκκίνηση. Σίγουρα θα απολάμβανε το πλεονέκτημα του slip-stream των δύο SF-23. Ωστόσο αυτό δεν του έδινε καμία εγγύηση ότι θα έστριβε πρώτος στην στροφή 1.

Advertisement

Φτάνοντας στην ζώνη φρεναρίσματος για την πρώτη στροφή ο Φερστάπεν είχε την εσωτερική του Λεκλέρ. Εντούτοις ο Μονεγάσκος δεν θα έδινε εύκολα χώρο έχοντας και το ρύγχος του μονοθέσιου του ελάχιστα μπροστά από την Red Bull.

Από μηχανής θεός 1

Advertisement

Στο σημείο εκείνο, όμως, ο Πέρεζ έσπευσε -άθελά του- προς βοήθεια του Μαξ. Έχοντας κάνει καλύτερη εκκίνηση από όλους τους πρωτοπόρους, ο Τσέκο είδε την ευκαιρία να στρίψει πρώτος. Ωστόσο αυτή η ανάγνωση της κατάστασης από τον Μεξικανό ήταν μάλλον αρκετά αισιόδοξη.

Advertisement

Με τρία αυτοκίνητα να καταλαμβάνουν το πλάτος της πίστας, ο Τσέκο έπρεπε να προσεγγίσει την πρώτη στροφή πολύ πιο συντηρητικά. Στην χειρότερη περίπτωση θα έστριβε τρίτος και θα είχε κερδίσει 2 θέσεις στα πρώτα 800 μέτρα. Καθόλου άσχημα εάν το δούμε ψύχραιμα.

Όμως οι οδηγοί της F1, όσο ταλαντούχοι και εάν είναι, έχουν συναισθήματα όπως όλοι μας. Και αρκετές φορές υποκύπτουν σε αυτά. Ο Τσέκο είδε την ευκαιρία να ηγηθεί του GP της πατρίδας του και ξαφνικά ξέχασε τους Λεκλέρ-Φερστάπεν στην εσωτερική του.

Εκείνοι, όμως, δεν μπορούσαν να εξαφανιστούν ως δια μαγείας. Έτσι η αναπόφευκτη επαφή έστειλε τον Τσέκο εκτός αγώνα. Η πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία οδηγού στο χθεσινό GP.

Από μηχανής θεός 2

Το λάθος του Πέρεζ εξασφάλισε την πρωτοπορία στον Φερστάπεν και μία μικρή ζημιά για τον Λεκλέρ στην εμπρός πτέρυγα. Ο Μονεγάσκος οδήγησε υπέροχα στο πρώτο stint με πληγωμένο το μονοθέσιο του. Χάρη στην μικρότερη φθορά (!) της medium γόμας στην Ferrari, ο Σαρλ κρατούσε επαφή με τον πρωτοπόρο Φερστάπεν.

Από την στιγμή που η Red Bull δεσμεύτηκε στα δύο pit-stop, ο αγώνας ήταν ανοιχτός για την Ferrari με τον αριθμό 16. Εάν η σκληρή γόμα κρατούσε το ίδιο καλά στο δεύτερο stint τότε ο Λεκλέρ θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη από το Μέξικο Σίτι.

Στα μέσα του αγώνα, όμως, ήρθε ο δεύτερος από μηχανής θεός, στο πρόσωπο του Κέβιν Μάγκνουσεν. Το safety car που προκάλεσε -αρχικά- το ατύχημα του Δανού εξασφάλισε στον Φερστάπεν ένα δωρεάν pit-stop.

Δεν είχε σημασία, τελικά, που δόθηκε δεύτερη εκκίνηση. Ο Φερστάπεν είχε εξουδετερώσει το μόνο όπλο που είχε απομείνει στην Ferrari, το ένα pit-stop λιγότερο. Η ευκαιρία του Λεκλέρ για νίκη μόλις είχε χαθεί.

Από το σημείο εκείνο και μετά ο Μαξ οδήγησε με την σταθερότητα και την εξυπνάδα ενός Προστ για να ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών του μεγάλου πρωταθλητή από την Γαλλία. Η εύνοια της τύχης που είχε ο Φερστάπεν στον χθεσινό αγώνα δεν μειώνει με κανέναν τρόπο την αξία του επιτεύγματός του. Εξάλλου ο ίδιος δεν έφερε κάποια ευθύνη για τα παραπάνω περιστατικά.

Χάμιλτον και Νόρις

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο άλλος οδηγός που επωφελήθηκε από τα παραπάνω περιστατικά. Φυσικά, για να εξασφαλίσει την δεύτερη θέση ο Βρετανός έπρεπε να κάνει πρώτα ένα mega stint με φθαρμένα medium. Και να προσπεράσει εντυπωσιακά τον Λεκλέρ στην πορεία πριν χάσει το πλεονέκτημα πρόσφυσης που του έδινε η μέση γόμα.

Ο Ράσελ δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά. Εν τέλει έχασε θέσεις μετά την δεύτερη εκκίνηση λόγω υπερβολικής φθοράς. Ένας από τους οδηγούς που τον προσπέρασαν ήταν και ο Λάντο Νόρις. Ο Βρετανός έκανε κι εκείνος ένα mega stint με τα medium. Μόνο εκείνος και ο Χάμιλτον κατάφεραν κάτι τέτοιο.

Όλα τα παραπάνω μας κάνουν να αναρωτιόμαστε για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί χθες. Πόσο ψηλά θα τερμάτιζε ο Νόρις εάν δεν ατυχούσε στο Q1 το Σάββατο; Θα μπορούσε ο Λεκλέρ να πάρει τη νίκη μέσα από τα χέρια του Φερστάπεν εάν δεν είχαμε το ατύχημα του Μάγκνουσεν.

Ακόμη και το ερώτημα για το κατά πόσον ο Πέρεζ θα πίεζε τον Φερστάπεν είναι εύλογο. Ωστόσο με τα «εάν» δεν γράφεται η ιστορία. Και στο GP Μεξικού του 2023 ο Φερστάπεν πήρε την 51η νίκη της καριέρας του ενώ οι υπόλοιποι έμειναν να αναρωτιούνται για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φερστάπεν: Με σωματοφύλακες στο Μεξικό!
F1 GP Μεξικού: Η 16η του Μαξ (+video)
F1 GP Μεξικού: Ξύλο στις κερκίδες! (+video)