Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα πουληθεί η πρώτη Mercedes F1 του Λιούις Χάμιλτον;

Ελλάδα 21:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο θα πουληθεί η πρώτη Mercedes F1 του Λιούις Χάμιλτον;

ΝΕΑ

Πόσο θα πουληθεί η πρώτη Mercedes F1 του Λιούις Χάμιλτον;

ΝΕΑ

Το μονοθέσιο της Mercedes F1 με το οποίο ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την πρώτη του νίκη βγαίνει στο σφυρί.

Advertisement
Advertisement

Είναι αρκετά σπάνιο το φαινόμενο να βγαίνουν σε δημοπρασία μονοθέσια της Formula 1 καθώς συνήθως αυτά τα πρωτότυπα «θαύματα» της τεχνολογίας μένουν καλά κρυμμένα στις αποθήκες των κατασκευαστών για να μην μπορέσει ο ανταγωνισμός να τα μελετήσει. Η ανακοίνωση λοιπόν του οίκου RM Sotheby’s ότι στις 17 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η δημοπρασία του μονοθεσίου της Mercedes F1 έκανε πολλά φρύδια να ανασηκωθούν.

Το μονοθέσιο είναι αρκετά ιδιαίτερο καθώς οδηγήθηκε από τον 7 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητής Formula 1 Λιούις Χάμιλτον. Μάλιστα ήταν εκείνο το μονοθέσιο με το οποίο ο Βρετανός κατάκτησε την πρώτη του νίκη (στη μετά McLaren εποχή) στο Grand Prix της Ουγγαρίας το 2013, ενώ αγωνίστηκε στους 14 από τους 19 αγώνες εκείνης της σεζόν με το συγκεκριμένο μονοθέσιο.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes F1 W04 ήταν το τελευταίο μονοθέσιο πριν μπούμε στην υβριδική εποχή της Formula 1. Ο κινητήρας ήταν ατμοσφαιρικός V8 2.4 λίτρων και ακόμα είναι λειτουργικός, ενώ το μονοθέσιο δεν ανήκει ούτε στη Mercedes, ούτε στον Τότο Βόλφ, ούτε στον Χάμιλτον – ανήκει σε ιδιώτη.

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι τιμή θα πιάσει αυτό το μοναδικό αγωνιστικό κόσμημα. Ο οίκος RM Sotheby’s αναμένει ότι η τιμή του μονοθεσίου θα ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ και ίσως φτάσει τα 15 εκατομμύρια. Αν λοιπόν σας περισσεύουν μερικά εκατομμύρια μπορείτε να βάλετε στο γκαράζ ή στο σαλόνι του σπιτιού σας το πρώτο μονοθέσιο της Mercedes με το οποίο κέρδισε ο Λιούις Χάμιλτον.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η «κολασμένη» Mercedes-AMG με τους 843 ίππους!
Δείτε πως φτιάχνεται στο χέρι ένας κινητήρας AMG (+video)
Δε θα γίνει Formula 1 στην Ελλάδα

Advertisement