Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Andretti: Εγκρίθηκε και επίσημα από την FIA

Ελλάδα 2:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Andretti: Εγκρίθηκε και επίσημα από την FIA

FORMULA 1

Andretti: Εγκρίθηκε και επίσημα από την FIA

FORMULA 1

Η FIA ενέκρινε την είσοδο 11ης ομάδας στο πρωτάθλημα της F1 από το 2025 και αυτή δεν είναι άλλη από την Andretti Formula Racing!

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση αυτή ήταν μάλλον αναμενόμενη ιδιαίτερα έπειτα από τις διαρροές που έγιναν προς γερμανικά ΜΜΕ κατά τον τελευταίο μήνα.

Ακόμη και χωρίς αυτές, όμως, ήταν εμφανής εδώ και αρκετό καιρό η στήριξη που απολάμβανε η Andretti Global -της οποίας παράρτημα είναι η ομάδα της F1- από την FIA. Η στήριξη αυτή ενισχύθηκε έπειτα από την ανακοίνωση της σύμπραξης της ομάδας με την Cadillac σχετικά με την F1. Η Cadillac ανήκει στην General Motors και υπάρχουν πολλοί στην παγκόσμια ομοσπονδία αλλά και στην F1 που θεωρούν ότι μία τέτοια συμμετοχή μόνο να ανεβάσει μπορεί την συνολική αξία του προϊόντος που λέγεται Formula 1.

FIA-Flag1000x600

Advertisement
Advertisement

Τρεις άλλοι φάκελοι συμμετοχών υποψήφιων ομάδων απορρίφθηκαν από την FIA. Ήταν εκείνες των Hitech και Rodin Carlin από την F2, καθώς και εκείνος της LKYSUNZ. «Η Andretti Formula Racing LLC ήταν ο μόνος φορέας που πληρούσε όλα τα κριτήρια της FIA σε κάθε τομέα. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Μάικλ Αντρέτι και την ομάδα του για την πληρέστατη αίτησή τους» δήλωσε ο Μοχάμεντ μπεν Σουλαγιέμ.

Ο πρόεδρος της FIA φρόντισε να τονίσει ότι η ομοσπονδία ακολούθησε κάθε σύννομη διαδικασία και ότι κινήθηκε εντός του θεσμικού πλαισίου της ΕΕ σχετικά με την συμμετοχή ομάδων σε κατηγορίες μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement

Όπως είναι λογικό οι άνθρωποι της Andretti ένιωσαν δικαιωμένοι από την απόφαση της FIA. «Η Andretti Cadillac αισθάνεται τιμή για την έγκριση της υποψηφιότητάς της από την FIA. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε ένα τόσο ιστορικό πρωτάθλημα. Ανυπομονούμε να συναντηθούμε με όλους τους μετόχους της F1 καθώς εξακολουθούμε να επιθυμούμε την ένταξή μας στο πρωτάθλημα το συντομότερο δυνατόν» γράφει η ανακοίνωση της ομάδας.

Η δοκιμασία τώρα ξεκινά

 

Advertisement

Βέβαια το πρόβλημα του Μάικλ Αντρέτι δεν ήταν η FIA αλλά η ίδια η F1. Μέχρι στιγμής μόνο οι Alpine και McLaren έχουν εκφραστεί θετικά για το εγχείρημα του Αμερικανού. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι σφόδρα αντίθετες προς μία τέτοια προοπτική. Επιπλέον και η ιδιοκτήτρια του σπορ, Liberty Media μοιάζει να συντάσσεται με την πλειοψηφία των ομάδων.

Εξάλλου και ο CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι ξεκαθάρισε πρόσφατα ότι δεν υπάρχει χώρος για 11η ομάδα στο grid. «Έχουμε σημειώσει τα συμπεράσματα της FIA σχετικά με τις δύο φάσης αξιολόγησης για νέες ομάδες και τώρα θα διεξάγουμε την δική μας έρευνα για τα πλεονεκτήματα της εναπομείνασας υποψηφιότητας» γράφει η σχετική ανακοίνωση της F1 για το θέμα.

Advertisement

Όπως γίνεται κατανοητό, λοιπόν, η Andretti μπορεί να κέρδισε την μάχη αλλά όχι ακόμη τον πόλεμο. Η πραγματική δοκιμασία μόλις ξεκίνησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πιάστρι: Στην McLaren μέχρι και το 2026 (+video)
F1 GP Ιαπωνίας: Ο Φερστάπεν επιστρέφει και ο Γκασλί στον τοίχο! (+video)
F1: Η ασυνέπεια στην επιβολή ποινών