Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Καναδά: Ποινές 3 θέσεων σε Χούλκενμπεργκ και Σάινθ (+video)

Ελλάδα 16:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Καναδά: Ποινές 3 θέσεων σε Χούλκενμπεργκ και Σάινθ (+video)

FORMULA 1

F1 GP Καναδά: Ποινές 3 θέσεων σε Χούλκενμπεργκ και Σάινθ (+video)

FORMULA 1

Οι Νίκο Χούλκενμπεργκ και Κάρλος Σάινθ τιμωρήθηκαν με ποινές τριών θέσεων στην αυριανή εκκίνηση του καναδικού Grtand Prix.

Advertisement
Advertisement

Οι κατατακτήριες του GP στο Μόντρεαλ είχαν βροχή, εξόδους και απρόοπτα. Αλλά ακόμη και μετά την ολοκλήρωσή τους το δράμα δεν σταμάτησε.

Ήδη στο Q1 ο Κάρλος Σάινθ είχε τεθεί υπό διερεύνηση για παρεμπόδιση γρήγορου γύρου του Πιέρ Γκασλί της Alpine. Το περιστατικό συνέβη ενώ ο Γάλλος προσέγγιζε το τελευταίο σικέιν της πίστας ολοκληρώνοντας γρήγορη προσπάθειά του. Ο Σάινθ κινούταν αργά στην πίσω ευθεία προετοιμάζοντας δικό του γρήγορο γύρο. Ωστόσο δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα την επερχόμενη Alpine με αποτέλεσμα ο Γκασλί να αναγκαστεί να κόψει ταχύτητα.

Έτσι ο Γάλλος έμεινε εκτός συνέχειας, με τον εκνευρισμό του να γίνεται αμέσως εμφανής μετά την λήξη της διαδικασίας. Από την άλλη ο Σάινθ συνέχισε μέχρι και το Q3 όπου και κατετάγη 8ος. Ο Ισπανός παρουσιάστηκε στους αγωνοδίκες μετά τη λήξη του Q3, αλλά εκείνοι δεν πείστηκαν με τις εξηγήσεις του. Κατά συνέπεια του επέβαλλαν ποινή τριών θέσεων στην αυριανή εκκίνηση.

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο Ferrari θα ξεκινήσουν από τις θέσεις 10 (Λεκλέρ) -11 (Σάινθ) καθώς και ο Μονεγάσκος είχε άσχημη εμφάνιση στις χθεσινές κατατακτήριες. Μία πολύ κακή εξέλιξη για την Scuderia σε μία πίστα στην οποίαν η SF-23 έδειχνε να έχει αρκετά καλό ρυθμό.

Advertisement

Ποινή τριών θέσεων, όμως, επιβλήθηκε και στον Νίκο Χούλκενμπεργκ. Ο Γερμανός υπερέβη τον ελάχιστο επιτρεπτό χρόνο (delta time) υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας. Σημειώνουμε ότι αυτή η υπέρβαση δεν αφορά στον γύρο που του έδωσε την δεύτερη θέση αλλά στον γύρο επιστροφής του στα pits αμέσως μετά. Έτσι, ο Γερμανός θα εκκινήσει τελικά από την πέμπτη θέση αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φερσταπεν: Δεν τον άφησαν να τρέξει στο Nurburgring!
F1 GP Καναδά: Ο Φερστάπεν ταχύτερος στο FP3 (+video
F1 GP Καναδά: Και υπό βροχή η pole στον Φερστάπεν!