Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Γιατί ο Ocon δεν ήθελε τον Gasly στην Alpine; (+video)

Ελλάδα 14:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Γιατί ο Ocon δεν ήθελε τον Gasly στην Alpine; (+video)

FORMULA 1

F1: Γιατί ο Ocon δεν ήθελε τον Gasly στην Alpine; (+video)

FORMULA 1

Το καλοκαιρινό σίριαλ με τον Piastri είχε ως παράπλευρη συνέπεια την μετακίνηση του Gasly στην Alpine δίπλα στον Ocon. Δύο Γάλλοι σε γαλλική ομάδα. Τέλειο; Ίσως και όχι.

Advertisement
Advertisement

Από την αρχή της όλης ιστορίας η συμπεριφορά του Esteban Ocon αποτελούσε μυστήριο. Ο Ocon είχε δηλώσει δημόσια ότι θα προτιμούσε ως teammate του τον Mick Schumacher και όχι τον Gasly. Μία τόσο απροκάλυπτα αρνητική συμπεριφορά δεν είναι συνηθισμένη στην F1.

Φυσικά, υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες στο grid. Ακόμη κι έτσι, όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις οι οδηγοί δεν εκδηλώνονται δημόσια για τέτοιου είδους θέματα. Προτιμούν να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους πίσω από κλειστές πόρτες. Ή τουλάχιστον λίγο πιο διακριτικά. Γιατί, λοιπόν, ο Esteban επέλεξε να το κάνει δημόσια;

Advertisement
Advertisement

Ας γυρίσουμε το ρολόι μερικά… χρόνια πίσω. Αναγνωρίζετε τα παιδάκια στην φωτογραφία; Μα είναι ο Esteban και ο Pierre φυσικά, την εποχή που αγωνίζονταν στα καρτ. Οι δύο οδηγοί δεν είναι απλώς συμπατριώτες. Κατάγονται και από την ίδια περιοχή της Γαλλίας, την Νορμανδία. Επιπλέον είναι και συνομήλικοι, γεννημένοι το 1996.

Κατά συνέπεια οι δυο τους ξεκίνησαν ταυτόχρονα την πορεία τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είναι τα χαμόγελα στην φωτογραφία ψεύτικα; Κάθε άλλο! Οι δύο νεαροί δεν ήταν φίλοι αλλά κολλητοί! “Ήμασταν σαν αδέρφια. Ακόμη και όταν είχε χιόνι στην πίστα πηγαίναμε και τρέχαμε παρέα” θυμάται ο Gasly. Τα δύο παιδιά ήταν τόσο κοντά ώστε και οι οικογένειες τους πήγαιναν πολλές φορές διακοπές μαζί!

Advertisement

Εξακολούθησαν να ανταγωνίζονται για χρόνια, ανεβαίνοντας μαζί τις κατηγορίες των καρτ. Πάντα, όμως, διατηρώντας τον δυνατό δεσμό φιλίας. Ο Pierre και ο Esteban ήταν τα δύο φιλαράκια από τη Νορμανδία που προσπαθούσαν να γίνουν επαγγελματίες οδηγοί. Τελικά το δεύτερο το κατάφεραν. Το πρώτο, όμως, χάθηκε κάπου στην πορεία.

Φίλοι που έγιναν εχθροί

Σύμφωνα με τον Gasly όλα ξεκίνησαν στο Bridgestone Cup του 2009. Τότε οι δυο τους μάχονταν για την τρίτη θέση. Συγκρούστηκαν στην τελευταία στροφή του αγώνα, με τον Pierre να τερματίζει μπροστά από τον Esteban. Ένα χρόνο αργότερα θα συγκρούονταν και πάλι.

Advertisement

Ο Gasly πιστεύει ότι με αυτά τα περιστατικά η φιλία τους άρχισε να δοκιμάζεται. “Προσπάθησα να κρατήσω την σχέση μας σε καλό επίπεδο. Άλλα όσο προχωρούσαμε και ανταγωνιζόμασταν για το εθνικό και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καρτ, αυτό γινόταν όλο και πιο δύσκολο” θυμάται ο Pierre. Ο Gasly μάλιστα δεν απέφυγε να ρίξει και ένα… καρφί προς τον παλιόφιλό του: “Ξεκίνησα να τον κερδίζω συχνά και αυτό δεν του άρεσε”.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ocon έχει την φήμη του δύσκολου teammate στην F1. Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο συμπαθής θα είναι στους οδηγούς εκτός ομάδας. Ωστόσο, υπάρχει και ένα κουτσομπολιό το οποίο κυκλοφορεί στο paddock. Σύμφωνα με την φήμη αυτή, ο λόγος για την έχθρα των δύο Γάλλων δεν ήταν ο μεταξύ τους ανταγωνισμός αλλά μια γυναίκα!

Συγκεκριμένα, ο Pierre φέρεται να “έχει κλέψει” την κοπέλα του Esteban ενώ οι δυο τους αγωνίζονταν ακόμη στις χαμηλότερες κατηγορίες! Μία ιστορία η οποία συμβαίνει πολύ πιο συχνά από όσο νομίζετε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είναι ίσως αυτός ο λόγος που οι δύο φίλοι έγιναν τελικά εχθροί;

Αναμείνατε πυροτεχνήματα

Η μεταξύ τους αντιπάθεια ήταν έκδηλη από την αρχή της πορείας τους στην F1. Οι δύο Γάλλοι ήταν συνεχώς ψυχροί μεταξύ τους. Ενώ όταν ήταν απαραίτητο να συνυπάρξουν σε κάποια εκδήλωση -όπως παραπάνω στο φεστιβάλ των Καννών- ο ένας αγνοούσε την παρουσία του άλλου ακόμη και στα… social media!

Κατά την επιστροφή της F1 στην Γαλλία το 2018, οι Gasly-Ocon συγκρούστηκαν μεταξύ τους μάλιστα! Λίγο καιρό μετά, ο Gasly θα απαντούσε σε ερώτηση στην οποίαν ο Ocon χαρακτηριζόταν φίλος του: “Δεν είμαστε φίλοι“. Εντάξει, Pierre κατανοητό.

Το θέμα για την Alpine τώρα, είναι πως θα διαχειριστεί του δύο παλιόφιλους. Εκείνοι ισχυρίζονται ότι θα προσπαθήσουν να διορθώσουν την σχέση τους. Και ότι θα είναι απολύτως επαγγελματίες κατά της διάρκεια των αγώνων. Είναι, όμως, κάτι τέτοιο εφικτό χωρίς και κάποια “παρατράγουδα”; Θα το μάθουμε σε κάτι λιγότερο από έξι μήνες. Καλή τύχη Otmar Szafnauer!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Ιαπωνίας: Max Verstappen, δις παγκόσμιος πρωταθλητής (+video)
Αφιέρωμα Max Verstappen: Όλα στο μάξιμουμ! (+video)
F1: Υπέρβαση του cost cap από την Red Bull για το 2021