Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Ο Sainz ταχύτερος στο FP2

Ελλάδα 16:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ιταλίας: Ο Sainz ταχύτερος στο FP2

FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Ο Sainz ταχύτερος στο FP2

FORMULA 1

Μία Ferrari βρέθηκε στην κορυφή και της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά εκείνης του Carlos Sainz Jr.

Advertisement
Advertisement

Δεύτερος ήταν ο Verstappen και τρίτος ο Leclerc. Οι διαφορές ανάμεσα σε Red Bull και Ferrari, τουλάχιστον σε αυτό το χρονικό σημείο, μοιάζουν μικρές. Αρκετά ανταγωνιστική παρουσιάζεται μέχρι στιγμής και η McLaren, τουλάχιστον με τον Lando Norris.

Το FP2 ξεκίνησε με τους οδηγούς να επιχειρούν γρήγορες προσπάθειες με την medium γόμα. O Max Verstappen ήταν ταχύτερος αλλά μόλις για 4 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Leclerc. Τρίτος ήταν ο Sainz ακόμη δύο δέκατα πιο πίσω. Ο τέταρτος Perez έμοιαζε για άλλον έναν αγώνα να μην μπορεί να βγάλει εύκολα επιδόσεις από την RB18.

Advertisement
Advertisement

Με την συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου οι περισσότεροι οδηγοί άρχισαν να δοκιμάζουν με τα soft. Ο Verstappen παρά το ότι είχε έξοδο στην πρώτη του προσπάθεια με την μαλακή γόμα, στην αμέσως επόμενη θα κατέβαζε τον χρόνο του κατά μισό δευτερόλεπτο.

Λίγο πριν το ημίωρο θα είχαμε κόκκινη σημαία για λίγα λεπτά. Αιτία ήταν η παρκαρισμένη πριν την πρώτη Lesmo, Haas του Mick Schumacher. Το πρόβλημα ήταν κατά πάσα πιθανότητα στην PU του αυτοκινήτου.

Advertisement

Τα μονοθέσια βγήκαν ξανά στην πίστα με 25 λεπτά να απομένουν. Ο Sainz πήρε την πρώτη θέση από τον Verstappen μόλις δοκίμασε με τα soft. Οι δύο W13 ήταν στις θέσεις 5 και 7 με τον Russell ταχύτερο του Hamilton. Σε ότι αφορά το porpoising αυτό παρουσιάστηκε αρκετά έντονο κυρίως στις Mercedes και δευτερευόντως στις Ferrari.

Advertisement

Στα τελευταία λεπτά του FP2 οι οδηγοί επιδόθηκαν σε προσομοιώσεις αγώνα. Κατά συνέπεια η πρώτη πεντάδα των Sainz, Verstappen, Leclerc, Norris και Russell δεν άλλαξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche: Δεν μπαίνει στην F1 με την Red Bull το 2026!
F1 GP Ιταλίας: Προεπισκόπηση
F1 GP Ιταλίας: Βροχή οι θέσεις ποινής – Κόκκινο το FP1

Advertisement