Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Βροχή οι θέσεις ποινής – Κόκκινο το FP1

Ελλάδα 1:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Ιταλίας: Βροχή οι θέσεις ποινής – Κόκκινο το FP1

FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Βροχή οι θέσεις ποινής – Κόκκινο το FP1

FORMULA 1

Οι Leclerc-Sainz έκαναν το 1-2 στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του ιταλικού GP. Ωστόσο, τα σημαντικά νέα αφορούν στις ποινές θέσεων εκκίνησης οι οποίες θα πέσουν…  βροχή για την Monza.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι οδηγοί των κορυφαίων συνδυασμών θα πάρουν πέντε ή περισσότερες θέσεις ποινής στον αγώνα της Κυριακής. Μέχρι στιγμής έχουμε: Πέντε θέσεις για τον Verstappen (ICE), δέκα θέσεις για τον Perez (πρώτη φορά που ξεπερνάει τον αριθμό ICE) και είκοσι θέσεις για τον Sainz, ο οποίος πήρε τα περισσότερα στοιχεία της PU.

Για τους Perez και Sainz οι ποινές είναι δυνατόν να αυξηθούν μέχρι την Κυριακή εάν οι ομάδες τους αποφασίσουν να πάρουν επιπλέον στοιχεία. Τότε θα βρεθούν στην ίδια θέση με τον Lewis Hamilton, ο οποίος έχει ποινή εκκίνησης από το τέλος του grid.

Advertisement
Advertisement

Το ίδιο θα συμβεί και με τον Tsunoda. Ο Ιάπωνας τιμωρήθηκε με ποινή δέκα θέσεων λόγω των περιστατικών στην Ολλανδία. Έτσι, η AlphaTauri αποφάσισε να πάρει και επιπλέον στοιχεία PU σε μία πίστα στην οποίαν τα προσπεράσματα είναι αρκετά εύκολα. Τέλος, θέσεις ποινής θα πάρει και ο Bottas, ο οποίος είχε πρόβλημα με την PU στην Ολλανδία.

Όλα τα παραπάνω φέρνουν σε πλεονεκτική θέση τον Charles Leclerc. Τουλάχιστον για την ώρα. Ο Μονεγάσκος, μάλιστα, σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο στο FP1 με τον ομόσταβλο του μόλις 77 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του.

Advertisement

Οι Mercedes των Russell-Hamilton βρέθηκαν στις θέσεις 3 και 4, ενώ 5ος ήταν ο Max Verstappen. Ο Ολλανδός ενδεχομένως να μπορούσε και την πρώτη θέση. Όμως, κατά τη διάρκεια του γρήγορου γύρου του βρέθηκε πίσω από τον αργότερο Norris ο οποίος τον καθυστέρησε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche: Δεν μπαίνει στην F1 με την Red Bull το 2026!
F1 GP Ιταλίας: Προεπισκόπηση
Ricciardo: Σε ρόλο αναπληρωματικού οδηγού για τη Mercedes;