Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ισπανίας: Μικρό προβάδισμα Red Bull (+video)

Ελλάδα 1:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Ισπανίας: Μικρό προβάδισμα Red Bull (+video)

FORMULA 1

F1 GP Ισπανίας: Μικρό προβάδισμα Red Bull (+video)

FORMULA 1

Οι δύο πρώτες περίοδοι ελεύθερων δοκιμών στην Ισπανία ολοκληρώθηκαν με τον Μαξ Φερστάπεν ταχύτερο τόσο στο FP1 όσο και στο FP2.

Advertisement
Advertisement

Οι Red Bull ήταν κυρίαρχες κατά την πρώτη περίοδο με τον Φερστάπεν πάνω από 7 δέκατα ταχύτερο του teammate του.

Ωστόσο το απόγευμα η εικόνα είχε αλλάξει. Ο Φερνάντο Αλόνσο κατάφερε να κάνει χρόνο πολύ κοντά σε εκείνον του -και πάλι ταχύτερου- Φερστάπεν. Τρίτος ήταν ο Χούλκενμπεργκ με την Haas. Μπορεί να ξενίζει η παρουσία του Γερμανού τόσο ψηλά. Εντούτοις ο Νίκο είχε παρόμοιες επιδόσεις και άλλες φορές φέτος όποτε η VF23 μπορούσε να φέρει άμεσα τα Pirelli σε θερμοκρασία λειτουργίας.

Advertisement
Advertisement

Οι αναβαθμισμένες Ferrari των Λεκλέρ και Σάινθ έκλεισαν την ημέρα στις θέσεις 6 και 7. Να σημειωθεί ότι οι SF-23 είχαν τους καλύτερους χρόνους στους τομείς 2 και 3. Ωστόσο υστερούσαν σημαντικά στον πρώτο τομέα, εκεί όπου ο Φερστάπεν ήταν κυρίαρχος.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ίσως ότι η Ferrari τρέχει την PU της σε πιο ασφαλές mode. Στις αυριανές κατατακτήριες θα φανεί το εάν οι αναβαθμίσεις της Ferrari έχουν κλείσει την απόσταση που την χωρίζει από την Red Bull.

Advertisement

Ο Πέρεζ ήταν τέταρτος ενώ δύσκολη ημέρα είχαν οι δύο Mercedes. Ο Χάμιλτον, μάλιστα, εξέφρασε φόβους ότι η W14 μπορεί να μην έχει αύριο τον απαιτούμενο ρυθμό για να περάσει στο Q3!

Βέβαια ο αγώνας της Ισπανίας έχει αρκετά διαφορετικές απαιτήσεις από εκείνον του Μονακό. Πέρσι ο Λεκλέρ είχε κυριαρχήσει μέχρι να εγκαταλείψει. Επιπλέον και οι Mercedes τα είχαν πάει εξαιρετικά.

Advertisement

Συνεπώς το μεγάλο στοίχημα θα είναι για το ποιος συνδυασμός θα μπορέσει να κάνει την C3 γόμα να δουλέψει σε μεγάλο stint. Για την ώρα, όμως, οι Φερστάπεν και Red Bull έχουν τον πρώτο λόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo: Ενώνει δυνάμεις με την Haas το 2024;
Αντρέτι: Θα πείσω τον Φερστάπεν για το Indy500!
F1 GP Ισπανίας: Προεπισκόπηση