Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP ΗΠΑ: Ο Φερστάπεν το Sprint στο Τέξας

Ελλάδα 6:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP ΗΠΑ: Ο Φερστάπεν το Sprint στο Τέξας

FORMULA 1

F1 GP ΗΠΑ: Ο Φερστάπεν το Sprint στο Τέξας

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε, μάλλον άνετα, το τρίτο φετινό του Sprint. Οι Χάμιλτον και Λεκλέρ στο podium.

Advertisement
Advertisement

Ο πρωταθλητής κέρδισε την εκκίνηση έπειτα από σκληρή μονομαχία με τον Λεκλέρ. Έπειτα απλώς… χάθηκε στον ορίζοντα.

Για την Mercedes η δεύτερη θέση του Χάμιλτον ήταν αρκετά ενθαρρυντική. Η W14 ήταν ξεκάθαρα ταχύτερη της Ferrari με την medium γόμα. Ωστόσο ο Χάμιλτον δεν είχε απάντηση στον ρυθμό του Φερστάπεν. Η Ferrari από την άλλη έδειξε να υπερτερεί οριακά έναντι της Mclaren. Έτσι παρά το ότι ο Λεκλέρ θα ξεκινήσει από την pole αύριο, η νίκη φαντάζει πολύ δύσκολη υπόθεση για τον Μονεγάσκο.

Advertisement
Advertisement

Λίγο μετά τη λήξη του Sprint shootout ο Ράσελ πήρε ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση του Sprint για παρεμπόδιση του Λεκλέρ στο SQ1. Έτσι ο Βρετανός ξεκίνησε 11ος. Παρά την σκληρή για τα ελαστικά φύση της πίστας 19 από τους 20 οδηγούς επέλεξαν την μέση γόμα. Η επιλογή δικαιώθηκε. Μόνη εξαίρεση ο Σάινθ που πήρε την… μαλακή!

Εκκίνηση

Ο Λεκλέρ είχε καλύτερη αρχική αντίδραση στο σβήσιμο κόκκινων φώτων και έφτασε γρήγορα δίπλα στον Φερστάπεν. Ωστόσο ο Ολλανδός αμύνθηκε σκληρά πριν το φρενάρισμα για την στροφή 1. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Χάμιλτον να προσπεράσει την Ferrari στην έξοδο της πρώτης στροφής.

Advertisement

Αντιθέτως ο Σάινθ χάρη στη μαλακή γόμα προσπέρασε αμέσως τον Πιάστρι και λίγο αργότερα στην στροφή πίσω ευθεία τον Νόρις ανεβαίνοντας 4ος. Οι Πέρεζ και Ράσελ επίσης κέρδισαν αρκετές θέσεις και μέχρι τον πέμπτο γύρο ήταν στις θέσεις 6-7. Στον Βρετανό, όμως, επιβλήθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων επειδή είχε προσπεράσει τον Πιάστρι εκτός πίστας.

Advertisement

Στην κορυφή ο Φερστάπεν δεν μπορούσε να βγάλει από το DRS του τον Χάμιλτον με τον Βρετανό να έχει εξαιρετικό ρυθμό με την medium γόμα. Ο πρωταθλητής θα περίμενε τουλάχιστον 3 γύρους ακόμη ώσπου να φτάσει την διαφορά του από τον Χάμιλτον στα 2 δευτερόλεπτα.

Ο Σάινθ πληρώνει το τίμημα

Με την συμπλήρωση της μισής απόστασης ήταν εμφανές ότι τα soft στην Ferrari του Σάινθ… υπέφεραν. Αυτό έφερε τον Νόρις εντός του DRS του Ισπανού και μπροστά του εν τέλει στον 10ο γύρο. Στο επόμενο πέρασμα ο Κάρλος θα έχανε ακόμη μία θέση από τον Πέρεζ.

Advertisement

Οι διαφορές στην πρώτη τριάδα είχαν σταθεροποιηθεί. Ο Φερστάπεν απείχε 3,5 δευτερόλεπτα από τον Χάμιλτον ο οποίος ήταν 4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Λεκλέρ. Όλα έδειχναν ότι θα ήταν ένας αγώνας συντήρησης ελαστικών μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Η μεγαλύτερη μάχη στην πίστα ήταν μεταξύ των Σάινθ και Ράσελ για την 6η θέση. Στον 14ο γύρο ο Βρετανός έκανε την κίνησή του στη στροφή 1. Ωστόσο ο Σάινθ την περίμενε και κατάφερε να τον προσπεράσει ξανά στην έξοδο. Η υψηλή τελική της Ferrari προστάτευε τον Ισπανό στις μεγάλες ευθείες του COTA.

Τρεις γύρους πριν το τέλος ο Στρολ εγκατέλειψε με πρόβλημα στα φρένα της Aston Martin του. Προβλήματα, όμως, δεν αντιμετώπισε ο Φερστάπεν ο οποίος πήρε ένα ακόμη φετινό Sprint. Οι Χάμιλτον, Λεκλέρ, Νόρις, Πέρεζ, Σάινθ, Γκασλί και Ράσελ (λόγω ποινής έχασε μία θέση) συμπλήρωσαν την βαθμολογούμενη οκτάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πέρεζ: Τελειώνει από την Red Bull;
F1 GP ΗΠΑ: Μαγική pole για Λεκλέρ!
F1 GP ΗΠΑ: Η pole του Sprint στον Φερστάπεν