Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP ΗΠΑ: Η pole του Sprint στον Φερστάπεν

Ελλάδα 15:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP ΗΠΑ: Η pole του Sprint στον Φερστάπεν

FORMULA 1

F1 GP ΗΠΑ: Η pole του Sprint στον Φερστάπεν

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την πρώτη θέση στο Sprint Shootout για το GP των ΗΠΑ έπειτα από μεγάλη μάχη με τους Λεκλέρ, Χάμιλτον και Νόρις.

Advertisement
Advertisement

Οι τέσσερις οδηγοί βρέθηκαν στο ίδιο δέκατο του δευτερολέπτου στην μία και μοναδική προσπάθειά τους στο SQ3.

Ο Φερστάπεν οδήγησε αλάνθαστα και με έναν καταπληκτικό τρίτο τομέα κατόρθωσε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση εκκίνησης. Η Ferrari ήταν και πάλι πολύ ανταγωνιστική στον έναν γρήγορο γύρο, όπως και η Mercedes με τον Χάμιλτον. Η McLaren δυσκολεύτηκε αρχικά με την medium γόμα. Ωστόσο όταν πέρασε στα soft τόσο ο Νόρις όσο και ο Πιάστρι ήταν πολύ ανταγωνιστικοί.

Advertisement
Advertisement

Ενδιαφέρον θα έχει η επιλογή γόμας για το αποψινό Sprint. Η λογική υπαγορεύει ότι στο… λαστιχοφάγο Ώστιν η medium γόμα θα ήταν ιδανική. Εντούτοις δεν θα ήταν απίθανο εάν ορισμένοι οδηγοί έπαιρναν το ρίσκο με τα soft.

SQ1: Άνετα ο Φερστάπεν

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα Sprint Shootouts, τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη περίοδος θα είχαν υποχρεωτική χρήση μόνο της μέσης γόμας. Οι Χάμιλτον και Νόρις σημείωσαν πρώτοι χρόνους ανεβαίνοντας στιο 1-2 της κατάταξης αρχικά. Οι δύο Ferrari θα τους υποσκέλιζαν με τις δικές τους πρώτες προσπάθειες με τον Λεκλέρ να προηγείται.

Advertisement

Ακόμη καλύτερος, όμως, ήταν ο γύρος του Φερστάπεν που έφερε τον Ολλανδό στην κορυφή, τρία δέκατα ταχύτερο από την Ferrari με τον αριθμό 16. Ο Ολλανδός ήταν ο μόνος που παρέμεινε στα pits για το τέλος της περιόδου. Θα τελείωνε την διαδικασία στην πρώτη θέση.

Advertisement

Οι McLaren έδειξαν να δυσκολεύονται με τα medium τα οποία δοκίμαζαν για πρώτη φορά στο SQ1. Ωστόσο κατάφεραν να περάσουν και εκείνες στη δεύτερη περίοδο. Εκτός έμειναν οι δύο Haas, ο Μπότας, ο Τσουνόντα και ο Σάρτζεντ.

SQ2: Ο Άλμπον περνάει στην τελική περίοδο!

Ο Φερστάπεν ξεκίνησε δυνατά και στην δεύτερη περίοδο όντας ταχύτερος κατά δύο δέκατα του Λεκλέρ. Οι McLaren έκαναν καλύτερους πρώτους γύρους ενώ οι Mercedes επέλεξαν να κάνουν μόνο μία προσπάθεια στο τέλος.

Advertisement

Τόσο ο Ράσελ όσο και ο Χάμιλτον θα κατάφερναν να περάσουν στο SQ3. Το ίδιο έπραξε και ο Άλμπον, όμως, έπειτα από μία φανταστική προσπάθεια με τη Williams. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Ρικιάρντο, Αλόνσο, Οκόν, Στρολ και Ζου. Η Aston Martin έχει φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις στις ΗΠΑ οι οποίες, όμως, για την ώρα δεν δείχνουν να λειτουργούν.

SQ3: Ο Φερστάπεν στην pole

Στην μοναδική προσπάθεια που είχαν στην διάθεσή τους οι οδηγοί για το SQ3 ο πρωταθλητής κατάφερε να επικρατήσει οριακά των Λεκλέρ, Χάμιλτον και Νόρις. Πέμπτος ήταν ο Πιάστρι με τους Σάινθ, Πέρεζ και Ράσελ πίσω του.

Ο Άλμπον κατάφερε να κερδίσει την Alpine του Γκασλί για την ένατη θέση εκκίνησης στο Sprint. Οι μικρές διαφορές στην κορυφή μας προϊδεάζουν για έναν πολύ αμφίρροπο αγώνα. Η δεύτερη θέση εκκίνησης δεν μειονεκτεί ιδιαίτερα στο Ώστιν. Κατά συνέπεια ο Λεκλέρ θα έχει μία καλή ευκαιρία απέναντι στον Φερστάπεν ήδη από την εκκίνηση.

Φυσικά κρίσιμη θα είναι η διαχείριση των ελαστικών. Και σε αυτόν τον τομέα οι Mercedes και McLaren μάλλον υπερτερούν έναντι της Ferrari. Όλοι εναντίον του… Φερστάπεν, λοιπόν, με τα πάντα να είναι ανοιχτά για το Sprint!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πέρεζ: Τελειώνει από την Red Bull;
F1 GP ΗΠΑ: Μαγική pole για Λεκλέρ!
F1 GP ΗΠΑ: Η Red Bull αουτσάιντερ; (+video)