Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιαπωνίας: Ταχύτερος ο Verstappen στo FP3-Ανακοινώθηκαν επίσημα οι Gasly-De Vries

Ελλάδα 10:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ιαπωνίας: Ταχύτερος ο Verstappen στo FP3-Ανακοινώθηκαν επίσημα οι Gasly-De Vries

FORMULA 1

F1 GP Ιαπωνίας: Ταχύτερος ο Verstappen στo FP3-Ανακοινώθηκαν επίσημα οι Gasly-De Vries

FORMULA 1

Το FP3 διεξήχθη σε στεγνή πίστα και ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο. Πίσω του οι δύο Ferrari. Οι Gasly και De Vries ανακοινώθηκαν επίσημα στις νέες ομάδες τους.

Advertisement
Advertisement

Μετά τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής που διεξήχθησαν υπό βροχή το σκηνικό είχε αλλάξει πλήρως για το Σάββατο του ιαπωνικού Grand Prix. Υποψία βροχής δεν υπήρχε και οι ομάδες δοκίμασαν για πρώτη φορά με slicks.

Μόνο ο αέρας προβλημάτισε τους οδηγούς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ήταν αρκετά έντονος και σε ένα σικρουί όπως η Suzuka επηρέαζε αρκετά τα περάσματα των οδηγών από τις πολύ τεχνικές στροφές της διαδρομής.

Advertisement
Advertisement

Οι ομάδες επέλεξαν από νωρίς να ξεκινήσουν τις προσομοιώσεις αγώνα στο στεγνό, καθώς αυτή θα είναι η μοναδική τους ευκαιρία μέχρι τον αγώνα. Στο τέλος της διαδικασίας οι οδηγοί πέρασαν στα soft ελαστικά και σημείωσαν γύρους qualifying.

Οι Ferrari έδειξαν αρκετά ανταγωνιστικές, όντας στο 1-2 για αρκετά λεπτά. Όμως, ο Max Verstappen με μια ταχύτατη προσπάθεια προς το τέλος της διαδικασίας κατάφερε να πάρει τελικά την πρώτη θέση. Δεύτερος ήταν ο Sainz, τρίτος ο Leclerc ενώ Alonso και Perez συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Ο Gasly στην Alpine και ο De Vries στην AlphaTauri

Advertisement

Λίγο πριν την έναρξη του FP3, η Alpine ανακοίνωσε και επίσημα αυτό που ήταν κοινό μυστικό εδώ και αρκετές ημέρες, Ότι ο Pierre Gasly θα είναι ο αντικαταστάτης του Fernando Alonso στην ομάδα από το 2023. Η γαλλική ομάδα θα έχει ένα πλήρως γαλλικό οδηγικό δίδυμο, λοιπόν, από την επόμενη χρονιά.

Advertisement

Η συμφωνία, όπως ανακοινώθηκε, είναι πολυετής. Δηλαδή είναι σίγουρα διετής με ρήτρα ανανέωσης και για περισσότερες σεζόν. Ο Gasly δήλωσε ενθουσιασμένος με την εξέλιξη αυτή. “Το να οδηγήσω για μία ομάδα που έχει γαλλικές ρίζες είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Έχουν κάνει τρομερή πρόοδο τα τελευταία χρόνια και γνωρίζω τις δυνατότητες και τις φιλοδοξίες τους” δήλωσε ο Γάλλος.

Αντίστοιχα και η AlphaTauri ανακοίνωσε τον Nyck de Vries για την επόμενη χρονιά. Ο Ολλανδός είχε εντυπωσιάσει στο ντεμπούτο του στην Monza και έκτοτε είχε δεχθεί προτάσεις από αρκετές ομάδες. Ωστόσο, εκείνος επέλεξε την AlphaTauri τελικά.

Advertisement

Είμαι ενθουσιασμένος που θα οδηγώ για την AlphaTauri το 2023” δήλωσε ο De Vries. “Έχοντας αγωνιστεί για χρόνια στα πρωταθλήματα καρτ της Ιταλίας, αισθανόμουν πάντα σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου εκεί. Έχω ήδη αρκετή εμπειρία με τα αυτοκίνητα του 2022 και ελπίζω ότι θα με βοηθήσει για όσα έρχονται” συμπλήρωσε ο Ολλανδός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δημοπρασία για την πρωταθλήτρια Ferrari του Michael Schumacher
F1 GP Ιαπωνίας: Ο Alonso πρώτος υπό βροχή στο FP1
F1 GP Ιαπωνίας: Ο Russell πρώτος στο FP2