Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιαπωνίας: Ο Russell πρώτος στο FP2

Ελλάδα 11:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ιαπωνίας: Ο Russell πρώτος στο FP2

FORMULA 1

F1 GP Ιαπωνίας: Ο Russell πρώτος στο FP2

FORMULA 1

Ο George Russell πήρε την πρώτη θέση στο FP2 της Suzuka. Ο Βρετανός ηγήθηκε του 1-2 της Mercedes σε μια διαδικασία η οποία διεξήχθη και πάλι στο βρεγμένο.

Advertisement
Advertisement

Και μάλιστα οι συνθήκες ήταν ελαφρώς χειρότερες από ότι στο FP1. Έτσι, οι χρόνοι των οδηγών ήταν κατά τι υψηλότεροι σε σχέση με εκείνους που είχαν σημειωθεί το πρωί. Στην διαδικασία δεν συμμετείχε ο Mick Schumacher, του οποίου η Haas χρειάστηκε αλλαγή πλαισίου έπειτα από την έξοδο στο FP1.

Το FP2 κράτησε 30 λεπτά παραπάνω καθώς είχε προγραμματιστεί και ένα τεστ της Pirelli με ελαστικά του 2023. Λόγω των συνθηκών το τεστ ματαιώθηκε. Ωστόσο, ο επιπλέον χρόνος έδωσε την ευκαιρία στις ομάδες για συλλογή περισσότερων δεδομένων. Ο αγώνας ενδέχεται επίσης να διεξαχθεί υπό βροχή.

Advertisement
Advertisement

Τα wets ήταν και πάλι τα ελαστικά τα οποία επέλεξαν οι πρώτοι οδηγοί που βγήκαν στην πίστα. Όμως, σχετικά σύντομα πολλοί άρχισαν να μεταπηδούν στα intermediates. Πρώτος το έπραξε ο Russell με τον Hamilton να ακολουθεί. Οι Mercedes βρέθηκαν στο 1-2 για αρκετή ώρα με τον Lewis μπροστά.

Οι συνθήκες ήταν αρκετά δύσκολες και αρκετοί οδηγοί είχε εξόδους. Δύο εξ αυτών ήταν οι Tsunoda και Leclerc. Ο Verstappen κατάφερε να χωρίσει τις Mercedes με την συμπλήρωση 40 λεπτών, ενώ λίγο αργότερα ο Russell θα περνούσε πρώτος.

Advertisement

Οι δύο Mercedes και ο Verstappen εξακολούθησαν να μάχονται για τις πρώτες θέσεις. Με την συμπλήρωση 50 λεπτών οι Russell-Hamilton ήταν στο 1-2 με τον Verstappen τρίτο. Ο Alonso ήταν ο τελευταίος οδηγός που συμπλήρωσε γύρο, ανεβαίνοντας 6ος.

Στο τέλος του FP2 έγιναν προσομοιώσεις αγώνα από λίγους οδηγούς. Κατά συνέπεια η κατάταξη άλλαξε ελάχιστα με τις Mercedes, όμως, να κρατούν το 1-2.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δημοπρασία για την πρωταθλήτρια Ferrari του Michael Schumacher
F1 GP Ιαπωνίας: Προεπισκόπηση (+video)
F1 GP Ιαπωνίας: Ο Alonso πρώτος υπό βροχή στο FP1