Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστραλίας: Πρώτος ο Norris στο FP3!

Ελλάδα 0:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Αυστραλίας: Πρώτος ο Norris στο FP3!

FORMULA 1

F1 GP Αυστραλίας: Πρώτος ο Norris στο FP3!

FORMULA 1

O Lando Norris ήταν ο ταχύτερος στο FP3 του GP Αυστραλίας. Ο Βρετανός πιστοποίησε την άνοδο της McLaren σε μία διαδικασία που είχε πολλά απρόοπτα. Στο τέλος αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με την νέα PU της McLaren του και μένει να δούμε αν θα τον επηρεάσει για τα δοκιμαστικά. Αφαιρέθηκε η μία ζώνη DRS!

Advertisement
Advertisement

Αρκετές ήταν οι εκπλήξεις που είχαμε στην διαδικασία. Φυσικά, δεν θα πρέπει ίσως να πάρουμε τοις μετρητοίς όλα όσα συνέβησαν καθώς υπήρξαν κόκκινες σημαίες που διέκοψαν το FP3. Αλλά φαίνεται σίγουρο πώς η McLaren και η Alpine έχουν θέσει ισχυρή υποψηφιότητα για την πρωτοκαθεδρία στο midfield.

Τα σημαντικά νέα, ωστόσο, αφορούν στην αφαίρεση της νέας ζώνης DRS που είχε προστεθεί στην μεγάλη πίσω ευθεία “για λόγους ασφαλείας”. Αυτό φάνηκε ότι ευνόησε ορισμένα μονοθέσια και ίσως έπαιξε ρόλο στην εικόνα που παρακολουθήσαμε στο FP3.

Επίσης, η Red Bull μοιάζει πιο κοντά στην Ferrari αλλά με τον Perez και όχι τον Verstappen! Ο Ολλανδός αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα υποστροφής με την RB18 και δεν μπόρεσε να σημειώσει έναν πραγματικά ανταγωνιστικό χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Πολλές ήταν οι έξοδοι στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών με τους οδηγούς να πιέζουν περισσότερο σε σχέση με χθες. Χειρότερα, όμως, ήταν τα πράγματα για την Aston Martin με τους Vettel και Stroll να βγαίνουν και οι δύο εκτός στην έξοδο της 10 και 11 αντίστοιχα. Και στις δύο περιπτώσεις βγήκε η κόκκινη σημαία. Η Aston Martin φαίνεται εκτός ρυθμού σε αυτό το τριήμερο, ενώ ο Vettel δεν έχει ακόμη καταγράψει επίσημο χρονομετρημένο γύρο!

Προβλήματα για Verstappen;

Δύσκολο session είχε και ο Max Verstappen. Ο πρωταθλητής σημείωσε τον ταχύτερο του γύρο με ta medium και δεν μπόρεσε ποτέ να γράψει έναν ανταγωνιστικό χρόνο με τα soft. Αυτό οφειλόταν τόσο στην κίνηση που συναντούσε όσο και σε δύο μικρά του λάθη. Πολύ πιο άνετος στην RB18 έμοιαζε ο Sergio Perez ο οποίος σημείωσε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο.

Advertisement

Η Ferrari εξακολούθησε να είναι ισχυρή αλλά όχι με την διαφορά που είδαμε την χθες. Οι δύο οδηγοί της, βέβαια, ήταν άνετα στο top-5 με τον Leclerc να φαίνεται ταχύτερος του Sainz λίγες ώρες πριν τις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Bottas ήταν ο μόνος από τους δύο οδηγούς της Alfa Romeo που βρέθηκε στην δεκάδα. Επίσης, η Haas εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με χθες.

Η Alpine παραμένει δυνατή

Advertisement

Η Alpine συνέχισε να εντυπωσιάζει με τον Alonso. Ο Ισπανός ήταν και πάλι εξαιρετικά ταχύς κρατώντας συνεχώς την A522 στις πρώτες θέσεις. Το γαλλικό μονοθέσιο δεν ήταν μόνο εξαιρετικό στον γρήγορο δεύτερο τομέα αλλά σε όλη τη διάρκεια του γύρου.

Καλά ήταν τα νέα για την Mercedes. Οι τεχνικοί της ομάδας φαίνεται ότι μπόρεσαν και βελτίωσαν πολύ την απόδοση της W13 με τα soft. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικοί χρόνοι για τους Hamilton και Russell. Το γερμανικό μονοθέσιο φαίνεται ότι χάνει κυρίως χρόνο στον τρίτο τομέα της πίστας.

Advertisement

Λίγο πριν το δεκάλεπτο ο Norris πέρασε στην πρώτη θέση πιστοποιώντας την άνοδο της McLaren. Πίσω από τον Βρετανό κατετάγησαν οι Leclerc, Perez, Alonso, Sainz, Ricciardo, Verstappen, Hamilton, Bottas και Tsunoda.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Αυστραλίας: O Sainz ταχύτερος στο FP1
F1 GP Αυστραλίας: Απάντηση από Leclerc στο FP2
F1 GP Αυστραλίας: Στην κόψη του ξυραφιού