Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστραλίας: Ο Μαξ κερδίζει τις Ferrari

Ελλάδα 15:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Αυστραλίας: Ο Μαξ κερδίζει τις Ferrari

FORMULA 1

F1 GP Αυστραλίας: Ο Μαξ κερδίζει τις Ferrari

FORMULA 1

Οι δύο Ferrari έφτασαν στις κατατακτήριες του Άλμπερτ Παρκ έχοντας βάσιμες ελπίδες για την μάχη της pole. Ωστόσο ο Φερστάπεν είχε διαφορετική άποψη.

Advertisement
Advertisement

Ο Ολλανδός είχε μία ακόμη καταπληκτική περίοδο κατατακτήριων στην φετινή σεζόν. Ολοκλήρωσε δύο υπέροχους γύρους στο Q3, εκεί που παίζονταν όλα δηλαδή, και κατέκτησε μία pole η οποία δεν φαινόταν και τόσο σίγουρη μέχρι το Q2.

Από την άλλη οι Ferrari μπορεί να έδειξαν ότι είχαν την ταχύτητα για την pole σήμερα. Ωστόσο για δεύτερο συνεχή αγώνα δεν μπόρεσαν να κάνουν το βήμα παραπάνω από το Q2 στο Q3. Βέβαια η δεύτερη θέση του Σάινθ ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για τον Ισπανό, ο οποίος δύο εβδομάδες πριν ήταν στο νοσοκομείο. Αντιθέτως ο Λεκλέρ είχε ένα άσχημο Q3 και αυτό επέτρεψε στον Πέρεζ να πάρει την τρίτη θέση.

update: Ο Sergio Perez θα εκκινήσει από την 6η θέση, αφού του επιβλήθηκε ποινή τριών θέσεων στο grid για παρεμπόδιση του Nico Hulkenberg.

Advertisement
Advertisement

Στο FP3 οι διαφορές μεταξύ των οδηγών στις πρώτες θέσεις ήταν πολύ μικρές. Ο Λεκλέρ ήταν ταχύτερος του δεύτερου Φερστάπεν για μόλις 2 εκατοστά του δευτερολέπτου. Πολύ ανταγωνιστικές παρουσιάστηκαν και οι W15, ευνοημένες πιθανώς από τις χαμηλές θερμοκρασίες οδοστρώματος.

Q1: Ο Σάινθ μπροστά

Στην πρώτη περίοδο οι οδηγοί χρησιμοποίησαν ένα σετ μαλακής γόμας για 2 ή και 3 προσπάθειες. Οι δύο SF-24 εξακολούθησαν να δείχνουν φανταστικές στην πίστα με τον Σάινθ να τελειώνει το Q1 πρώτο και τον Λεκλέρ να παίρνει την 4η θέση. Ανάμεσά τους οι δύο RB20, οι οποίες, όμως, χρειάστηκαν και τρίτη προσπάθεια.

Πολύ δυνατή ήταν η επίδοση του Αλόνσο, ενώ οι McLaren ήταν ξεκάθαρα ανώτερες των Mercedes. Ο Άλμπον κατόρθωσε να περάσει στο Q2 δικαιώνοντας την εμπιστοσύνη της ομάδας του. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Χούλκενμπεργκ, Ρικιάρντο (ακυρώθηκε η τελευταία του προσπάθεια), Γκασλί και Ζου.

Q2: Έξω ο Χάμιλτον

Advertisement

Οι Ferrari έκαναν τους πρώτους γύρους τους στο Q2 με τα σετ από το Q1. Έτσι, ο Φερστάπεν -ο οποίος έβαλε φρέσκια μαλακή γόμα- ήταν ταχύτερος τους αρχικά. Μόλις, όμως, ο Σάινθ έβαλε καινούργιο σετ μαλακής γόμας, πήρε την πρώτη θέση από τον Ολλανδό για δύο δέκατα. Ο Λεκλέρ θα χρειαζόταν και δεύτερη προσπάθεια για να πάρει την δεύτερη θέση.

Ο Πιάστρι ήταν ταχύτερος του Νόρις, έχοντας εξαιρετικές κατατακτήριες στην γενέτειρά του. Αντιθέτως τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τις δύο Mercedes. Ο Ράσελ κατάφερε να περάσει στο Q3 οριακά ενώ ο Χάμιλτον έμεινε εκτός συνέχειας! Τον Βρετανό ακολούθησαν εκτός οι Άλμπον, Μποτας, Μάγκνουσεν και Οκόν.

Q3: Ο νόμος του Μαξ

Advertisement

Ο Φερστάπεν σημείωσε τον καλύτερο χρόνο έπειτα από τις πρώτες προσπάθειες. Δεύτερος ήταν ο Σάινθ με τον Ισπανό να εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι στην εσωτερική μονομαχία με τον Λεκλέρ. Ο Αλόνσο έκανε λάθος στην στροφή 6 κατά την πρώτη του προσπάθεια.

Στις δεύτερες προσπάθειες ο Φερστάπεν ήταν και πάλι εντυπωσιακός κατεβάζοντας περαιτέρω τον χρόνο του. Ο Σάινθ βελτίωσε κι εκείνος τον δικό του αλλά όχι αρκετά ώστε να απειλήσει τον Ολλανδό. Εν τω μεταξύ ο Λεκλέρ έκανε λάθος στην τελευταία του προσπάθεια και την εγκατέλειψε. Έτσι ο Πέρεζ πήρε την τρίτη θέση εκκίνησης, με το τον τέταρτο Νόρις να κερδίζει τελικά τον Πιάστρι.