Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Επιβεβαιώθηκε το Spa για το πρόγραμμα του 2023

Ελλάδα 4:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Επιβεβαιώθηκε το Spa για το πρόγραμμα του 2023

FORMULA 1

F1: Επιβεβαιώθηκε το Spa για το πρόγραμμα του 2023

FORMULA 1

Επιβεβαιώθηκε λίγο πριν την εκκίνηση του φετινού βελγικού Grand Prix ότι ο αγώνας θα είναι και στο καλεντάρι του 2023. F1 και οι διοργανωτές υπέγραψαν επέκταση της συμφωνίας για ένα έτος.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει, φυσικά, ότι η παραμονή του Spa μακροπρόθεσμα βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση. Ωστόσο, η σημερινή συμφωνία των δύο πλευρών είναι πιθανότατα ένα ενθαρρυντικό σημάδι για το μέλλον του βελγικού αγώνα.

Η θέση της δημοφιλούς πίστας στο πρόγραμμα του 2023 ήταν αμφίβολη μέχρι πριν λίγες ημέρες. Όμως, οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι διοργανωτές για τον εκσυγχρονισμό του σιρκουί καθώς και ορισμένες ευνοϊκές συγκυρίες βοήθησαν ώστε να επιτευχθεί η παραπάνω συμφωνία.

Advertisement
Advertisement

Οι συγκυρίες στις οποίες αναφερόμαστε αφορούν στο κατά πόσον η Νότια Αφρική και η Κίνα -οι οποίες έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την F1- θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν αγώνα το 2023. Η πρώτη είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα είναι έτοιμη μέχρι τον Απρίλιο του 2023 οπότε και ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας.

Για την Σαγκάη, είναι ακόμη αμφίβολο εάν μέχρι την επόμενη Άνοιξη θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει αγώνα. Η Κίνα, σύμφωνα με πληροφορίες, παλεύει ακόμη με τις επιπτώσεις από τον Covid-19. Συνεπώς, είναι πολύ επιφυλακτική στο να επιτρέπει διοργανώσεις μεγέθους ενός Grand Prix να διεξάγονται στην επικράτειά της.

Advertisement

Η ανακοίνωση της F1 σχετικά με το Spa έχει ως εξής: “Η Formula 1 μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το βελγικό Grand Prix θα βρίσκεται στο πρόγραμμα του 2023 έπειτα από επέκταση της μεταξύ μας συμφωνίας. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του 2023 θα ανακοινωθούν εν καιρώ”. Η επίσημη ανακοίνωση του καλεντάρι αναμένεται στις 19 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Domenicali: Όχι σε 11η ομάδα – Το Spa ίσως παραμείνει
F1 GP Βελγίου: Οι δύο αγώνες
F1 GP Βελγίου: Η καλύτερη θέση εκκίνησης (+video)

Advertisement