Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Δοκιμάζοντας τις αντοχές όλων

Ελλάδα 22:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: Δοκιμάζοντας τις αντοχές όλων

FORMULA 1

F1: Δοκιμάζοντας τις αντοχές όλων

FORMULA 1

Όλο και περισσότεροι οδηγοί εκφράζουν έμμεσα ή άμεσα την δυσαρέσκειά τους για το φορτωμένο πρόγραμμα αγώνων της F1.

Advertisement
Advertisement

Η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε με μόλις 22 από τους 24 αγώνες που είχαν προγραμματιστεί να διεξάγονται. Κίνα και Εμίλια-Ρομάνια έμειναν εκτός λόγω covid και πλημμυρών αντίστοιχα.

Ακόμη κι έτσι δεν έλειψαν τα παράπονα από πολλούς οδηγούς για το ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα. Και η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Του χρόνου έχουν προγραμματιστεί και πάλι 24 αγώνες και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα διεξαχθούν όλοι. Το ίδιο και για τις επόμενες σεζόν. Υπάρχουν δε αρκετοί ψίθυροι μεταξύ των αφεντικών και για 25ο αγώνα στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Πολλά από τα μεγάλα ονόματα του grid, όμως, δεν δείχνουν να συμφωνούν. Ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε ότι ήταν εξαντλημένος συναισθηματικά μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν. «Ήταν πολύ δύσκολα για όλους μας φέτος, ιδίως το να πάμε από το Βέγκας στο Άμπου Ντάμπι. Ένιωσα να στεγνώνω συναισθηματικά» δήλωσε ο Βρετανός.

Ο Σέρχιο Πέρεζ έδωσε προειδοποίησε ότι μία πιθανή αύξηση των αγώνων θα έκανε πολλούς οδηγούς να ξανασκεφτούν την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα. «Πρέπει να σκεφτούμε καλά πριν αυξήσουμε τους αγώνες. Δεν θυμάμαι να έχω δει τόσο εξαντλημένους τους ανθρώπους μετά από τον τελευταίο αγώνα σαν φέτος. Είναι σημαντικό για το σπορ, για τις καριέρες των οδηγών αλλά και για τους μηχανικούς» δήλωσε ο Μεξικανός.

Advertisement

Ο Μαξ Φερστάπεν από την άλλη δεν έχει θέμα μόνο με τον αριθμό των αγώνων αλλά και με τα Sprints. «Νομίζω ότι έτσι νοθεύεται ο χαρακτήρας του σπορ. Επιπλέον προστίθεται επιπλέον φόρτος εργασίας χωρίς λόγο» υποστηρίζει εδώ και καιρό ο Ολλανδός.

Advertisement

Πάντως δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα η συρρίκνωση του τριημέρου σε διήμερο. Ιδιαίτερα εάν η F1 θέλει να βάλει περισσότερους αγώνες στο πρόγραμμα. Αυτό θα ήταν καλό, πιστεύουμε, όχι μόνο για τους οδηγούς αλλά και για τους θεατές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Τα πιο κυρίαρχα μονοθέσια της υβριδικής εποχής
Αντρέα Στέλα: Αυτοί είναι οι τρεις κορυφαίοι οδηγοί στην F1!
Τομπάζης: Απροειδοποίητοι οι έλεγχοι στα εργοστάσια