Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τομπάζης: Απροειδοποίητοι οι έλεγχοι στα εργοστάσια

Ελλάδα 16:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τομπάζης: Απροειδοποίητοι οι έλεγχοι στα εργοστάσια

FORMULA 1

Τομπάζης: Απροειδοποίητοι οι έλεγχοι στα εργοστάσια

FORMULA 1

Ο Έλληνας επικεφαλής των θεμάτων για μονοθέσια της FIA θέλει οι έλεγχοι για την συμμόρφωση των ομάδων με τους κανονισμούς να γίνουν πιο αυστηροί.

Advertisement
Advertisement

Αναμφίβολα η τρέχουσα περίοδος της F1 είναι εκείνη στην οποίαν η FIA ασκεί πιο στενό έλεγχο από ποτέ στους συμμετέχοντες.

Από το όριο μπάτζετ μέχρι τον περιορισμό των αεροδυναμικών δοκιμών, η παγκόσμια ομοσπονδία είναι συνεχώς πάνω από… το κεφάλι των Χόρνερ, Βολφ, Βασέρ κλπ. Ωστόσο ο Νικόλας Τομπάζης πιστεύει ότι οι έλεγχοι μπορούν και πρέπει να γίνουν ακόμη πιο αυστηροί ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο του πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

«Θέλουμε στην ουσία οι έλεγχοι στα εργοστάσια να γίνονται απροειδοποίητα» δήλωσε ο Τομπάζης. «Πιστεύουμε ότι το ιδανικό θα ήταν να απλώς να παίρναμε ένα τηλέφωνο στις ομάδες για να παραλάβουν τους ανθρώπους μας που θα βρίσκονται ήδη κοντά στο εργοστάσιο. Και μετά εκείνοι να πηγαίνουν να ελέγχουν όποιο τμήμα του εργοστασίου επιθυμούν» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Τομπάζη, με αυτόν τον τρόπο, ο χρόνος που θα μεσολαβεί από το τηλεφώνημα μέχρι τον έλεγχο θα είναι το πολύ 15 λεπτά. Έτσι οι ομάδες δεν θα μπορούν να κρύψουν πράγματα, σε περίπτωση φυσικά που κάνουν κάτι παράτυπο.

Advertisement

«Θέλαμε εδώ και καιρό να το πράξουμε αλλά δεν είχαμε αρκετό προσωπικό» σημείωσε ο Τομπάζης. «Πλέον, όμως, έχουμε πιάσει τον στόχο. Έτσι θα μπορούμε να επισκεπτόμαστε τις ομάδες κάθε δύο ή τρεις εβδομάδες κατά προσέγγιση» υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Απαγόρευση αεροδυναμικών δοκιμών για το 2026
F1: Τα πιο κυρίαρχα μονοθέσια της υβριδικής εποχής
Αντρέα Στέλα: Αυτοί είναι οι τρεις κορυφαίοι οδηγοί στην F1!

Advertisement