Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Ανανέωσε μέχρι το 2027 η Αυστρία

Ελλάδα 9:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Ανανέωσε μέχρι το 2027 η Αυστρία

FORMULA 1

F1: Ανανέωσε μέχρι το 2027 η Αυστρία

FORMULA 1

Το Red Bull Ring θα παραμείνει στο καλεντάρι της F1 μέχρι και το 2027. Η επέκταση του συμβολαίου της πίστας με την F1 ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Advertisement
Advertisement

Το φετινό αυστριακό GP θα είναι επετειακό καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια από την επιστροφή του στο πρόγραμμα. Οι διοργανωτές του αγώνα θα έχουν, όμως, έναν ακόμη λόγο να γιορτάζουν. Αυτός δεν είναι άλλος από την παραμονή του αγώνα στο καλεντάρι για τέσσερα ακόμη χρόνια.

Το μικρό αλλά εξαιρετικά όμορφο σιρκουί βασίζεται στην θρυλική διαδρομή του Osterreichring. Εκεί είχαν φιλοξενηθεί αγώνες κατά τα 70s και τα 80s. Είχε αναμορφωθεί από τον Tilke το 1996 και επέστρεψε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα από το 1997 έως το 2003.

Advertisement
Advertisement

Το 2014, χάρη τις προσπάθειες των τοπικών αρχών και -φυσικά- της Red Bull, η πίστα επέστρεψε για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα. Έκτοτε φιλοξενεί αγώνα ανελλιπώς, ενώ το 2020 διεξήχθησαν τα δύο πρώτα GP της χρονιάς εκεί λόγω της πανδημίας του covid-19. Δύο αγώνες έγιναν και το 2021.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στην ανανέωση αυτή και ειδικά τον διοργανωτή και την Red Bull» δήλωσε ο CEO της F1, Stefano Domenicali. «Θα ήθελα να αποδώσω φόρο τιμής στον Dietrich Mateschitz. Χάρη στην αγάπη, το πάθος και το όραμα που είχε για την F1, το μέλλον του αγώνα αυτού ήταν εξασφαλισμένο» συμπλήρωσε ο Ιταλός.

GP-Austria-17-pirelli-start-a1000x600

Advertisement

Το Red Bull Ring ήταν ανέκαθεν ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους φίλους της F1. Ιδιαίτερα μετά την μετακίνηση του Max Verstappen στην Red Bull. Κάθε χρόνο, ο… πορτοκαλί στρατός του Max δίνει δυναμικό παρόν στις κερκίδες.

Πέρσι σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης με πάνω από 300.000 θεατές να παρίστανται κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Ο Verstappen έχει και το ρεκόρ περισσότερων νικών στην πίστα με τέσσερις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Πατρίκιοι και πληβείοι
Andretti: Έχει αρχίσει την στρατολόγηση;
Haas: Κατηγορείται ότι αψήφησε τις κυρώσεις στην Ρωσία