Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Αλλάζει -και πάλι- η δομή των τριημέρων με Sprint

Ελλάδα 22:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Αλλάζει -και πάλι- η δομή των τριημέρων με Sprint

FORMULA 1

F1: Αλλάζει -και πάλι- η δομή των τριημέρων με Sprint

FORMULA 1

Η επιτροπή της F1 αποφάσισε την Δευτέρα να αλλάξει για δεύτερη συνεχή χρονιά την δομή των τριημέρων σε GP που εμπεριέχουν αγώνα Sprint.

Advertisement
Advertisement

Οι αγώνες Sprint μπήκαν σε επιλεγμένα GP για πρώτη φορά το 2021 σε μια προσπάθεια να δώσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις Παρασκευές και τα Σάββατα των αγώνων.

Έκτοτε η F1 έχει πειραματιστεί αρκετές φορές με τον τρόπο διάρθρωσης των συγκεκριμένων τριημέρων. Είναι αμφίβολο, όμως, το εάν η ιδέα μπορεί να θεωρηθεί ακόμη επιτυχημένη. Μεγάλο μέρος του κοινού αλλά και των οδηγών θεωρούν τους αγώνες Sprint ως κάτι μάλλον αχρείαστο και εκτός του DNA της F1. Για φέτος οι αγώνες Sprint θα είναι 6, σε Κίνα, Μαϊάμι, Αυστρία, ΗΠΑ, Σάο Πάολο και Κατάρ.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο φέτος δεν θα έχουμε ένα Σάββατο αφιερωμένο στο Sprint. Σύμφωνα με την επιτροπή της F1, η διάρθρωση θα θυμίζει την προ του 2023 μορφή της. Συγκεκριμένα οι κατατακτήριες για το Sprint θα διεξάγονται ημέρα Παρασκευή μετά το FP1.

Το πρωί του Σαββάτου θα διεξάγεται το Sprint ενώ η ημέρα θα κλείνει με τις κατατακτήριες του αγώνα. Αυτό το τελευταίο δεν έχει δοκιμαστεί μέχρι στιγμής και θέτει στο επίκεντρο τις κατατακτήριες του αγώνα έναντι του Sprint.

Advertisement

Επιπλέον η επιτροπή αποφάσισε την ενεργοποίηση του DRS από τον δεύτερο και όχι τον τρίτο γύρο του αγώνα. Τέλος, αποφασίστηκε να δοθεί και φέτος 4η PU ανά οδηγό λόγω των 24 αγώνων του πρωταθλήματος. Όλες οι παραπάνω αποφάσεις θα επικυρωθούν από το Συμβούλιο παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού στις 28 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν από την έναρξη της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Stake F1: Παρουσίασε την C44
Σκάνδαλο: Διερευνάται ο Χόρνερ από την Red Bull!
F1: Αυτοί θα είναι οι αγώνες με Sprint το 2024

Advertisement