Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Αυτοί θα είναι οι αγώνες με Sprint το 2024

Ελλάδα 13:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Αυτοί θα είναι οι αγώνες με Sprint το 2024

FORMULA 1

F1: Αυτοί θα είναι οι αγώνες με Sprint το 2024

FORMULA 1

Η F1 έχει καταλήξει στα έξι GP του 2024 τα οποία θα περιλαμβάνουν και Sprint. Κίνα και Μαϊάμι αντικαθιστούν Αζερμπαϊτζάν και Βέλγιο.

Advertisement
Advertisement

Τα Sprint τριήμερα θα είναι και του χρόνου 6. Η Αυστρία, το Ώστιν, το Σάο Πάολο και το Κατάρ θα έχουν, όπως και πέρσι, αγώνα Sprint.

Ωστόσο οι υπεύθυνοι του σπορ αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τα Sprint σε Σπα και Μπακού με εκείνα σε Σαγκάη και Μαϊάμι. Ο λόγος ήταν ότι η F1 επιθυμούσε τα πρώτα Sprint να γίνουν πιο νωρίς φέτος σε σχέση με πέρσι και οι δύο προαναφερθείσες πίστες έδιναν τις καλύτερες προοπτικές για ένα Sprint τριήμερο. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε από έναν αγώνα Sprint σε έξι από τους δέκα μήνες που κρατάει η σεζόν.

Βέβαια ο τρόπος διαμόρφωσης των τριημέρων με Sprint δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Λογικά κάτι τέτοιο θα συμβεί τον Ιανουάριο όταν όλες οι ομάδες θα έχουν καταθέσει τις σχετικές του προτάσεις.

Advertisement

Υπάρχουν σκέψεις για την μετακίνηση του Sprint shootout το απόγευμα της Παρασκευής και την διεξαγωγή του Sprint το πρωί του Σαββάτου. Κάτι τέτοιο, όμως, θα ήταν άβολο για τις ομάδες καθώς κάποια ζημιά σε μονοθέσιο στο Sprint θα έθετε σε κίνδυνο την συμμετοχή του στις κατατακτήριες, το απόγευμα του Σαββάτου.

Advertisement

Οι κανονισμοί σχετικά με το χρονικό σημείο εφαρμογής καθεστώτος parc ferme (απαγόρευση αλλαγής στο set-up του αυτοκινήτου) είναι επίσης υπό συζήτηση. Πολλοί θεωρούν ότι η δέσμευση σε ένα set-up από το πρωί του Σαββάτου ή το απόγευμα της Παρασκευής δεν είναι πρακτική.

Τέλος έχει τεθεί προς συζήτηση και η ιδέα του αντεστραμμένου grid (τουλάχιστον για τους πρώτους 10) στο Sprint. Ωστόσο είναι αμφίβολο το με ποιον τρόπο θα λειτουργούσε κάτι τέτοιο καθώς όλοι οι οδηγοί θα προσπαθούσαν να πάνε πιο αργά μετατρέποντας -πιθανώς- το shootout σε… τσίρκο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 2023: Ανασκόπηση της σεζόν
Λεκλέρ: Ανανέωση για 5 χρόνια με την Ferrari;
Mercedes: FIA εναντίον του ζεύγους Βολφ!

Advertisement