Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Stake F1: Παρουσίασε την C44

Ελλάδα 21:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Stake F1: Παρουσίασε την C44

FORMULA 1

Stake F1: Παρουσίασε την C44

FORMULA 1

Η τελευταία… μετενσάρκωση της Sauber παρουσίασε στο Λονδίνο το νέο της μονοθέσιο για το 2024, την C44.

Advertisement
Advertisement

Ο ομάδα θα αποκαλείται Stake F1 φέτος και του χρόνου πριν μετονομαστεί οριστικά σε Audi από το 2026, αφού οι Γερμανοί ολοκληρώσουν την συμφωνημένη εξαγορά του 75% της Sauber.

Το νέο λουκ των ελβετικών μονοθέσιων, πάντως, θα είναι πολύ επιθετικό. Το μαύρο χρώμα σε συνδυασμό με το έντονο πράσινο κυριαρχούν ενώ το λογότυπο του χορηγού που έχει δώσει το όνομά του στην ομάδα είναι κάτι παραπάνω από εμφανές! Η παρουσίαση έγινε στο Λονδίνο με τους οδηγούς της ομάδας να είναι παρόντες.

Advertisement
Advertisement

Οι Μπότας και Ζου θα τρέχουν για μία ακόμη χρονιά μαζί στην ίδια ομάδα. Ίσως, όμως, αυτή να είναι και η τελευταία για το δίδυμο αυτό. Ο Μπότας θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει μία ανανέωση του συμβολαίου του από φέτος.

Είναι πολύ πιθανό να τα καταφέρει. Λίγο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Ζου. Ο Κινέζος μπορεί να μην τα έχει πάει άσχημα μέχρι στιγμής. Ωστόσο στο τέλος του 2024 θα υπάρξουν αρκετά μεγάλα ονόματα οδηγών χωρίς συμβόλαιο.

Advertisement

Είναι εξαιρετικά πιθανό, λοιπόν, η Audi να προσπαθήσει να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες κάποιου πιο προβεβλημένου οδηγού από το 2025 και μετά.

Στόχος η συνεχής βελτίωση

Η Stake F1 ευελπιστεί ότι η C44 θα την βοηθήσει να τερματίσει υψηλότερα φέτος από την περσινή 9η θέση της στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Είναι εμφανείς αρκετές διαφορές στην αεροδυναμική επεξεργασία του μονοθέσιου σε σχέση με την περσινή C43.

Η μεγαλύτερη διαφορά, όμως, εντοπίζεται στην διάταξη της εμπρός ανάρτησης η οποία ακολουθεί τα πρότυπα των Red Bull και McLaren. Αυτή είναι μία τάση που αναμένεται να ακολουθήσουν οι περισσότερες ομάδες φέτος. Η C44 φέρει και την υπογραφή του νέου τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Τζέιμς Κι αν και ο σχεδιασμός της είχε ξεκινήσει πριν την έλευσή του από την McLaren.

Advertisement

Ο εκπρόσωπος της ομάδας, Αλεσάντρο Αλούνι Μπράβι δήλωσε ότι η ομάδα αναμένει την C44 σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την προκάτοχό της. «Η ομάδα εξελίσσεται συνεχώς σε όλους του τομείς. Βελτιστοποιούμε την δομή της, ενισχύουμε το προσωπικό της και η δουλειά δεν σταματάει ποτέ στο Χίνβιλ» δήλωσε ο Ιταλός.

«Αισιοδοξούμε ότι το μονοθέσιο αυτό θα μας βοηθήσει να κάνουμε το επόμενο βήμα» συνέχισε ο Αλούνι Μπράβι. «Το τεχνικό μας προσωπικό έχει πάρει πολλές τολμηρές αποφάσεις στην προσπάθεια του να παρουσιάσει ένα βελτιωμένο σε όλους τους τομείς μονοθέσιο. Είμαστε βέβαιοι για την βελτίωση αυτή. Σύντομα θα δούμε και το εάν αυτή θα είναι αρκετή και για την διεκδίκηση υψηλότερων θέσεων στην κατάταξη» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Williams και Sauber ανακοίνωσαν ημερομηνία παρουσιάσεων
Audi: Αποφασισμένη να μπει στην F1
Και το όνομα αυτής Stake F1 Team