Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Williams αποκάλυψε την FW44 (+video)

Ελλάδα 3:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Williams αποκάλυψε την FW44 (+video)

FORMULA 1

Η Williams αποκάλυψε την FW44 (+video)

FORMULA 1

Η Williams αποκάλυψε τη νέο της μονοθέσιο για την Formula 1 και το 2022 κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης.

Advertisement
Advertisement

Η FW44 του 2022 ήταν ένα show car και όχι το κανονικό μονοθέσιο της νέας χρονιάς.

 

Καθώς η ομάδα μπαίνει στη νέα εποχή των αγώνων με τους νέους κανονισμούς , έχει τροποποιήσει το χρωματικό της συνδυασμό σε μπλε με κόκκινες λεπτομέρειες. Λέγεται πως η προσθήκη του κόκκινου έγινε από την ανάγκη να προβληθούν οι βρετανικές ρίζες της ομάδας.

Advertisement
Advertisement

Η Williams ελπίζει να αξιοποιήσει τη δυναμική που κέρδισε το 2021, όπου έφυγε από την τελευταία θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών και τερμάτισε όγδοη χάρη στους βαθμούς που πέτυχαν τόσο ο George Russell όσο και ο Nicholas Latifi.

«Ήταν μια εξαιρετική σεζόν για εμάς, ειδικά το βήμα από το 2020 έως το 2021», είπε ο Jost Capito team manager της ομάδας και πρόσθεσε: «Αυτό το αποτέλεσμα, οι βαθμοί και το podium, έδωσαν ώθηση σε όλη την ομάδα. Ελπίζω ότι αυτή η ώθηση θα συνεχιστεί στις επιδόσεις της FW44 φέτος».

Advertisement

Ο Nicholas Latifi μένει για άλλη μια σεζόν, ενώ η Williams καλωσόρισε στην ομάδα τον πρώην οδηγό της Red Bull, Alex Albion, ως αντικαταστάτη του George Russel – ο οποίος μετακόμισε στη Mercedes . Ο Albion πέρασε τη σεζόν του 2021 ως… αναπληρωματικός οδηγός στη Red Bull.

Advertisement

Μιλώντας για την επιστροφή του στη F1, ο Albon είπε: «Νιώθω σαν να πέρασαν χρόνια και ανυπομονώ να ξεκινήσω». Η ομάδα θα αγωνιστεί ξανά με τους κινητήρες της Mercedes, καθώς ήταν συνεργάτης του Γερμανού κατασκευαστή από την αρχή της εποχής των turbo υβριδικών κινητήρων της F1 το 2014.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Williams Engineering εξαγοράστηκε από εταιρία ορυχείων!
Τι μας λένε οι Πρωταθλητές για τα εμβόλια; (video)
O Latifi δέχθηκε απειλές για τη ζωή του