Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Ο Verstappen το FP3-Χάνει τον αγώνα ο Albon

Ελλάδα 7:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ιταλίας: Ο Verstappen το FP3-Χάνει τον αγώνα ο Albon

FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Ο Verstappen το FP3-Χάνει τον αγώνα ο Albon

FORMULA 1

Ο Max Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με τα soft στο FP3. Δεύτερος ήταν ο Leclerc, πάνω από τρία δέκατα αργότερος.

Advertisement
Advertisement

Από ότι φάνηκε πάντως, ο  Charles μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του Verstappen με τα medium. Τουλάχιστον στον έναν γρήγορο γύρο. Αυτό ήταν ένα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό σημάδι για τους ανθρώπους της Scuderia. Ο Leclerc είναι το λογικό φαβορί για την pole και θα μπορούσε να πάρει την νίκη εκμεταλλευόμενος τις ποινές των αντιπάλων του.

Το ιταλικό GP, όμως, δεν είναι μόνο ο αγώνας των ποινών μέχρι στιγμής. Είναι ο αγώνας και των… ασθενειών. Μετά τον Gasly, ο οποίος είχε χάσει τις δραστηριότητες της Πέμπτης λόγω ίωσης, ήταν η σειρά του Albon να αντιμετωπίσει πρόβλημα και μάλιστα αρκετά πιο σοβαρό. Ο Ταϊλανδός εμφάνισε σκωληκοειδίτιδα και θα χάσει το υπόλοιπο τριήμερο.

Advertisement
Advertisement

Θα τον αντικαταστήσει ο Nyck de Vries, ο οποίος είχε οδηγήσει για την Aston Martin στο FP1. Ένα σίγουρα ανέλπιστο ντεμπούτο για τον Ολλανδό. Ο De Vries ήταν ο πρωταθλητής της Formula E κατά την έβδομη σεζόν της κατηγορίας. Ο Nyck ανήκει στην Mercedes η οποία είχε φροντίσει φέτος να του δώσει ευκαιρία ακόμη και με το εργοστασιακό μονοθέσιο στο FP1 του φετινού γαλλικού GP.

Η medium γόμα και τα slip streams

Η Ferrari, όπως και οι περισσότερες ομάδες, επέμειναν και πάλι στη medium γόμα στο FP3. Φαίνεται ότι εκεί θα κριθεί το παιχνίδι στη διάρκεια του αγώνα. Στα δοκιμαστικά, βέβαια, η soft θα πάρει τον πρώτο ρόλο. Επιπλέον, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τα παιχνίδια με το slip stream που θα κάνουν οι teammates μεταξύ τους. Μία τακτική που έχει καταστεί θεσμός στην Monza τα τελευταία χρόνια.

Advertisement

Στο τέλος της διαδικασίας οι οδηγοί έκαναν ορισμένες προσομοιώσεις qualifying με την soft γόμα. Εκεί η Red Bull φάνηκε για πρώτη φορά στη διάρκεια του τριημέρου να ανοίγει λίγο παραπάνω τις PU των Verstappen και Perez. Έτσι, ο Ολλανδός ήταν ταχύτερος όλων με τους Leclerc, Perez, Sainz και Alonso (!) να συμπληρώνουν την πεντάδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche: Δεν μπαίνει στην F1 με την Red Bull το 2026!
F1 GP Ιταλίας: Ο Sainz ταχύτερος στο FP2
F1 GP Ιταλίας: Χρυσή ευκαιρία για τον Leclerc