Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Coulthard: Όποιος δεν αντέχει, ας κάνει στην άκρη!

Ελλάδα 19:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Coulthard: Όποιος δεν αντέχει, ας κάνει στην άκρη!

FORMULA 1

Coulthard: Όποιος δεν αντέχει, ας κάνει στην άκρη!

FORMULA 1

Την άποψή του για τα πρόσφατα τεκταινόμενα στην Formula 1 έδωσε ο David Coulthard. Ο πρώην οδηγός αγώνων τοποθετήθηκε σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το φαινόμενο του porpoising. Σημείωσε δε πώς όποιος οδηγός ανησυχεί για τις παρενέργειες αυτού πρέπει να αποχωρήσει.

Advertisement
Advertisement

Ο David Coulthard δεν φοβόταν ποτέ να πει την άποψή του. Ο Σκωτσέζος πρώην οδηγός των Williams, McLaren και Red Bull έχει προκαλέσει αρκετές φορές αντιδράσεις με τις τολμηρές δηλώσεις του. Στον απόηχο του καναδικού GP ο Coulthard δεν δίστασε να πάρει θέση σχετικά με το σίριαλ των τελευταίων εβδομάδων που αφορά στην αντιμετώπιση του porpoising.

Συγκεκριμένα δήλωσε: “Εάν κάποιος οδηγός αισθάνεται δυσάρεστα, εάν κάποιος οδηγός πιστεύει ότι προκαλεί στο σώμα του μακροχρόνια βλάβη τότε ας κάνει στην άκρη. Υπάρχουν ένα σωρό αγόρια και κορίτσια τα οποία θα έμπαιναν ευχαρίστως στο αυτοκίνητο ενός οδηγού ο οποίος δεν αισθάνεται άνετα”.

Advertisement
Advertisement

Ο Coulthard συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό από όσους αγωνίζονται στην F1 ότι δεν πρωταγωνιστούν σε κάποιο παιδικό παραμύθι.  “Εάν κάποιος είναι μποξέρ θα πρέπει να αποδεχτεί ότι κάποια στιγμή θα δεχτεί χτύπημα στο πρόσωπο. Όπως και ένας ποδοσφαιριστής θα δεχτεί κάποια στιγμή χτύπημα από τις τάπες ενός αντιπάλου. Πρέπει να κρατήσουμε υπόψη ότι όλα αυτά που γίνονται αφορούν ορισμένες μόνο ομάδες. Θα υπάρξει εξέλιξη, φυσικά, αλλά μέχρι τότε επικεντρωθείτε στους αγώνες αντί να γκρινιάζετε“.

Τέλος, ο Coulthard έπλεξε και το εγκώμιο του Adrian Newey: “Ο Adrian πάντα έλεγε πώς διαβάζει τους κανονισμούς για να δει όσα αναφέρουν αλλά κυρίως για να εντοπίσει όσα δεν αναφέρουν. Έτσι, καταφέρνει πάντα να βρει πρωτότυπες λύσεις που κάνουν την διαφορά“.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Καναδά: El Plan
F1: Άναψαν τα αίματα στον Καναδά
Red Bull: Σε διαθεσιμότητα ο Vips λόγω ρατσιστικού σχολίου