Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Σε διαθεσιμότητα ο Vips λόγω ρατσιστικού σχολίου

Ελλάδα 22:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull: Σε διαθεσιμότητα ο Vips λόγω ρατσιστικού σχολίου

FORMULA 1

Red Bull: Σε διαθεσιμότητα ο Vips λόγω ρατσιστικού σχολίου

FORMULA 1

Σε διαθεσιμότητα έθεσε τον Juri Vips η Red Bull από το πρόγραμμά της λόγω ρατσιστικού σχολίου του οδηγού κατά της διάρκεια Twitch stream. Η ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποίαν δεσμεύεται να διεξάγει λεπτομερή έρευνα για το περιστατικό.

Advertisement
Advertisement

Ο Εσθονός οδηγός της Formula 2 έπαιζε “Call of Duty: Modern Warfare” με φίλους του μεταξύ των οποίων και ο -επίσης οδηγός της F2 και μέλος του προγράμματος της Red BullLiam Lawson. Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης ο Vips ακούγεται να λέει την λέξη “nigger” με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες να γελάνε.

Η Red Bull σε σύντομη ανακοίνωσή της καταδίκασε την εν λόγω συμπεριφορά θέτοντας, μάλιστα, τον οδηγό της σε διαθεσιμότητα. Η ανακοίνωση καταλήγει πως: “Σαν οργανισμός καταδικάζουμε τέτοιου είδους προσβολές. Εφαρμόζουμε πολιτική μηδενικής ανοχής σε ρατσιστική γλώσσα ή συμπεριφορά εντός του οργανισμού μας”. Η ομάδα δεσμεύτηκε ότι θα διενεργήσει πλήρη έρευνα σχετικά με το συμβάν άμεσα.

Advertisement
Advertisement

Από την μεριά του ο Vips με ανάρτησή του στο Instagram ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την συμπεριφορά του. “Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για την προσβλητική γλώσσα που χρησιμοποίησα. Είναι απαράδεκτη και καθόλου αντιπροσωπευτική των αρχών και αξιών μου. Θα συνεργαστώ πλήρως κατά τη διάρκεια της έρευνας”.

Advertisement

Ο Vips εντάχθηκε στο πρόγραμμα οδηγών της Red Bull το 2018 λίγο πριν το Grand Prix του Macau. Είχε αγωνιστεί σε όλες τις χαμηλότερες κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού μέχρι που πέρσι είχε την πρώτη του πλήρη σεζόν στην F2. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του φετινού ισπανικού GP της Formula 1 είχε αντικαταστήσει τον Sergio Perez στο FP1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Καναδά: El Plan
F1 GP Καναδά: Ένα masterclass από τον Verstappen
F1: Άναψαν τα αίματα στον Καναδά

Advertisement