Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Coulthard: Οι μεγάλες ομάδες δεν θέλουν τον Alonso

Ελλάδα 7:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Coulthard: Οι μεγάλες ομάδες δεν θέλουν τον Alonso

FORMULA 1

Coulthard: Οι μεγάλες ομάδες δεν θέλουν τον Alonso

FORMULA 1

Μπορεί ο Fernando Alonso να δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στο μαγικό κόσμο της Formula 1 το 2021, ωστόσο η επιθυμία του μπορεί να μη βρει ανταπόκριση.

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι η άποψη και του βετεράνου οδηγού της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και νυν τηλεσχολιαστή, David Coulthard. Γιατί όπως σημειώνει εύστοχα ο Σκοτσέζος, οι μεγάλες ομάδες πολύ δύσκολα θα ασχοληθούν με την περίπτωση του Ισπανού δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

«Ξέρω πως θέλει να επιστρέψει αλλά δεν πιστεύω πως έχει επιλογές. Η Mercedes πιστεύω πως ούτε τον χρειάζεται ούτε τον θέλει. Η Ferrari πιστεύω πως ούτε τον χρειάζεται ούτε τον θέλει. Η Red Bull πιστεύω πως ούτε τον χρειάζεται, ούτε τον θέλει. Που θα πάει λοιπόν; Πίσω στη McLaren; Για μένα είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους οδηγούς όλων των εποχών στη Formula 1, πραγματικά ταλαντούχος όπως ο Lewis Hamilton, o Michael Schumacher ή ο Ayrton Senna. Ότι κι αν οδήγησε το οδήγησε γρήγορα αλλά όλοι έχουν τη στιγμή που έρχεται το τέλος, ίσως αυτή η στιγμή να ήρθε και για εκείνον σε ότι αφορά στη Formula 1», είπε ο Coulthard στην ισπανική εφημερίδα As με τα λόγια του να δημοσιεύονται στο Insideracing.com.

Πάντως ακόμα και στη McLaren θα είναι δύσκολο να γυρίσουν την πλάτη στο ταλαντούχο και αποτελεσματικό δίδυμο των Carlos Sainz Jr και Lando Norris. Από εκεί και πέρα, δεδομένου πως το 2021 θα είναι… λοταρία λόγω των σημαντικών αλλαγών στους κανονισμούς, δεν αποκλείεται να δούμε τον Alonso να ρισκάρει με μία ομάδα που σήμερα βρίσκεται ακόμα πιο πίσω στην κατάταξη.

Advertisement
Advertisement

Αυτή φυσικά αποκλείεται να είναι η AlphaTauri αφού όπως και η Red Bull, θα χρησιμοποιεί και το 2021 υβριδικές μηχανές της Honda, με την ιαπωνική εταιρεία να αρνείται να συνεργαστεί ξανά με τον Alonso.

Διαβάστε επίσης:
Επίσημο: Αναβλήθηκε το Grand Prix Κίνας
Αποκάλυψη για τη Red Bull RB16
Αυτή είναι η νέα Ferrari SF1000 (video)