Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Ανακοίνωση για την υπόθεση Χόρνερ

Ελλάδα 21:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: Ανακοίνωση για την υπόθεση Χόρνερ

FORMULA 1

F1: Ανακοίνωση για την υπόθεση Χόρνερ

FORMULA 1

Η Formula 1 εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η Red Bull GmbH για την υπόθεση που αφορά στον επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ.

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες υπό διερεύνηση έπειτα από καταγγελία που έγινε εις βάρος του από εργαζόμενο της Red Bull.

Η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη λεπτομέρειες της υπόθεσης. Σύμφωνα με την ολλανδική De Telegraaf ο Χόρνερ έστειλε μηνύματα άσεμνου περιεχομένου σε γυναίκα-μέλος της RB Racing. Αναφέρεται ότι η πλευρά του Χόρνερ είχε κάνει προσφορά ύψους 750.000 ευρώ στην υπάλληλο ώστε να αποσύρει τις κατηγορίες. Ωστόσο η προσφορά δεν έγινε δεκτή.

Advertisement
Advertisement

Άλλα δημοσιεύματα θέλουν την Red Bull να έχει προτείνει εδώ και καιρό στον Χόρνερ να παραιτηθεί επικαλούμενος λόγους υγείας ώστε η υπόθεση να μην πάρει έκταση. Και σε αυτήν την περίπτωση ο Βρετανός αρνήθηκε και φτάσαμε στην εσωτερική έρευνα η οποία βρίσκεται ακόμη υπό εξέλιξη.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω συνιστούν φημολογίες οι οποίες δεν μπορούν να αποδειχθούν εφόσον δεν ολοκληρωθεί η έρευνα. Όπως γίνεται αντιληπτό, όμως, όλη αυτή η παραφιλολογία ζημιώνει όχι μόνο την εικόνα της Red Bull αλλά και της Formula 1.

Η ανακοίνωση

Για τον λόγο αυτό η FOM -κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της F1- εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποίαν παροτρύνει την Red Bull να καταλήξει σε ένα πόρισμα το συντομότερο δυνατόν. Η FOM θέλει το ζήτημα να λήξει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος στις 29 Φεβρουαρίου.

Advertisement

«Έχουμε παρατηρήσει ότι η Red Bull διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα έπειτα από καταγγελία που έγινε εσωτερικά σχετικά με την Red Bull Racing. Ελπίζουμε ότι το ζήτημα θα ξεκαθαριστεί το συντομότερο δυνατόν έπειτα από μία σκληρή αλλά δίκαιη διαδικασία. Δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω επί του θέματος» γράφει η ανακοίνωση.

Advertisement

Η FOM δεν έχει κάποια δικαιοδοσία επί του θέματος. Αντιθέτως η FIA θα μπορούσε να αναμιχθεί εφόσον οι άνθρωποί της έκριναν ότι υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία καταπάτησης του άρθρου 12.2.1f του αγωνιστικού της κώδικα.

Εκτός της F1, όμως, και η Ford παρακολουθεί στενά την υπόθεση. Η αμερικανική εταιρία έχει συμφωνήσει με την Red Bull για σύμπραξη από το 2026 και μετά. Ουσιαστικά η Ford θα δίνει το όνομά της στις PU που θα κατασκευάζονται από την RB Powertrains και -φυσικά- θα συνεισφέρει ένα σεβαστό πόσο κάθε χρόνο.

Advertisement

Μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας ο Χόρνερ παραμένει επικεφαλής της Red Bull Racing. Ο Βρετανός ήταν παρών τόσο στο shakedown όσο και στην παρουσίαση της RB20 την προηγούμενη εβδομάδα. Επισήμως ο Χόρνερ δηλώνει αθώος όπως και ότι όλη η ομάδα τον υποστηρίζει.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η Red Bull GmbH θα καταλήξει σε απόφαση εντός της τρέχουσας εβδομάδας πριν από την έναρξη των χειμερινών δοκιμών στο Μπαχρέιν στις 21 του μηνός. Ωστόσο με μία τόσο πολύπλοκη υπόθεση κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Red Bull: Καθυστερεί του Χορνερ-πιέζει για Άλμπον
Ferrari: Κυνηγάει κορυφαίο μηχανικό της Red Bull
Χόρνερ: Η ομάδα είναι ενωμένη