Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Χειμερινές δοκιμές Μπαχρέιν: Ο Φερστάπεν θέτει τον πήχη την πρώτη ημέρα (+video)

Ελλάδα 13:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χειμερινές δοκιμές Μπαχρέιν: Ο Φερστάπεν θέτει τον πήχη την πρώτη ημέρα (+video)

FORMULA 1

Χειμερινές δοκιμές Μπαχρέιν: Ο Φερστάπεν θέτει τον πήχη την πρώτη ημέρα (+video)

FORMULA 1

Μπορεί να ήταν απλώς η πρώτη ημέρα δοκιμών στο Μπαχρείν. Ωστόσο ο ρυθμός του Φερστάπεν με την RB20 φαντάζει ήδη απειλητικός.

Advertisement
Advertisement

Ο Ολλανδός σημείωσε με άνεση τον κορυφαίο χρόνο της ημέρας ο οποίος ήταν κατά 1,1 δευτερόλεπτα χαμηλότερος εκείνου του δεύτερου σήμερα Νόρις.

Η RB20 συμπεριφερόταν περίφημα σε κάθε σημείο της διαδρομής του Σακχίρ, ανεξαρτήτως γόμας ή ώρας της ημέρας που έβγαινε στην πίστα. Έτσι, η πρώτη θέση του Φερστάπεν ήρθε ως λογικό επακόλουθο των όσων είχαμε παρακολουθήσει από το πρωί. Ο Μαξ σημείωσε απροβλημάτιστα 143 γύρους, με την RB20 να δείχνει πανέτοιμη για την έναρξη της νέας σεζόν. Παρόντες στο Μπαχρέιν ήταν τόσο ο Νιούι όσο και ο Χόρνερ.

Advertisement
Advertisement

Μία λεπτομέρια που έγινε αντιληπτή σχετικά με τη νέα Red Bull αφορά στα ψυγεία της τα οποία φέρουν πολύ μικρές αεροεισαγωγές. Αυτές τελικά είναι οριζόντιες στο επάνω μέρος των πλαϊνών με τα ψυγεία να έχουν τοποθετηθεί οριζόντια επίσης.

Οι κάθετες σχισμές που φάνηκαν κατά την παρουσίασή της διοχετεύουν αέρα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Παρόμοια λειτουργία έχουν και τα δύο ογκώδη τούνελ εκατέρωθεν του καλύμματος κινητήρα. Κατά συνέπεια η νέα RB20 μοιάζει περισσότερο ως μία extreme εξέλιξη της RB19 παρά ως ένα project εμπνευσμένο από τις zeropods Mercedes W13 και W14.

McLaren και Ferrari κοντά

Advertisement

Από την άλλη οι McLaren και Ferrari ξεκίνησαν τις χειμερινές δοκιμές όντας πολύ κοντά σε επιδόσεις. Απέχουν ακόμη, ωστόσο, από την Red Bull. Τουλάχιστον για την ώρα.

Advertisement

Ο δεύτερος καλύτερος χρόνος του Νόρις έστειλε ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για την φετινή McLaren. Ιδίως εάν αναλογιστούμε το που βρισκόταν η ομάδα πριν από ακριβώς έναν χρόνο. Η McLaren MCL38 είναι το πρώτο μονοθέσιο της ομάδας εδώ και 3 χρόνια που ξεκινάει απροβλημάτιστα τις χειμερινές δοκιμές στο Μπαχρέιν.

Advertisement

Ένα δέκατο πίσω από τον Νόρις βρέθηκε ο Σάινθ. Η SF-24 δείχνει μέχρι στιγμής να έχει πολύ καλύτερη πρόσφυση στον εμπρός άξονα σε σχέση με την προκάτοχό της. Φυσικά το Μπαχρέιν είναι ένα rear-limited σιρκουί. Και μένει να φανεί το εάν η Ferrari θα προσαρμόσει το στήσιμο του μονοθέσιού της αναλόγως μέχρι το τέλος των δοκιμών.

Φυσικά δεν έλειψαν και τα απρόοπτα από την πρώτη ημέρα δοκιμών στο Μπαχρέιν. Απρόοπτα όπως η έξοδος του Σάρτζεντ ή ο καθρέφτης από το μονοθέσιο του Στρολ στην κεντρική ευθεία. Κανένα από αυτά όμως δεν επέφερε σοβαρές συνέπειες στους εμπλεκομένους.

 

Οι χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν συνεχίζονται αύριο. Ο Πέρεζ παίρνει την σκυτάλη από τον Φερστάπεν στην Red Bull για το πρωινό σκέλος. Στην Mercedes ο Χάμιλτον αναλαμβάνει από τον Ράσελ ο οποίος σημείωσε την καλύτερή του επίδοση με την πιο σκληρή C2 γόμα έναντι της C3 των υπολοίπων.


Οι κορυφαίοι χρόνοι της πρώτης ημέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Πρώτα συμπεράσματα από τα μονοθέσια του 2024
F1: Ανακοίνωση για την υπόθεση Χόρνερ
Σάινθ: Ο Χάμιλτον είχε προσεγγίσει την Ferrari!