Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Briatore: Μπάχαλο ο αγώνας της Ιαπωνίας

Ελλάδα 10:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Briatore: Μπάχαλο ο αγώνας της Ιαπωνίας

FORMULA 1

Briatore: Μπάχαλο ο αγώνας της Ιαπωνίας

FORMULA 1

Έπειτα από καιρό, ο Flavio Briatore τοποθετήθηκε ξανά δημόσια για την επικαιρότητα της F1. Αφορμή στάθηκε το πρόσφατο GP Ιαπωνίας και τα όσα συνέβησαν στο τέλος του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Η φυσιογνωμία του Flavio Briatore είναι εξαιρετικά οικεία σε όσους παρακολουθούν την F1 από τα 90s. Ο αρχιτέκτονας των πρωταθλημάτων Schumacher και Alonso με τις Benetton και Renault αντίστοιχα (όπως και ορισμένων άλλων πιο… νεφελωδών συμβάντων) διαθέτει μία πληθωρική προσωπικότητα. Και δεν φοβάται ποτέ να πει την άποψή του.

Αυτό ακριβώς έπραξε, λοιπόν, μετά το Grand Prix στην Suzuka όπου και ο Max Verstappen εξασφάλισε και μαθηματικά τον φετινό τίτλο των οδηγών. Με ανάρτηση του στο Instagram ο Flavio τοποθετήθηκε σε μια σειρά από θέματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Έναν αγώνα τον οποίον χαρακτήρισε συνολικά ως μπάχαλο!

Advertisement
Advertisement

“Θέλω να μιλήσω για το τελευταίο Grand Prix στην Ιαπωνία επειδή παρατήρησα κάτι για το οποίο κανένας δεν μιλάει: Ένα ακόμη μπάχαλο! Ο Verstappen και η Red Bull σίγουρα αξίζουν τον τίτλο. Είναι, όμως, φυσιολογικό να αναδεικνύεται (σ.σ. εννοεί τον Max) πρωταθλητής χωρίς να το γνωρίζει; Είναι φυσιολογικό να μην το αντιλαμβάνεται ούτε η ομάδα του; Προσωπικά το κατάλαβα μόνο αφού είδα τους Horner και Marko να αγκαλιάζονται” παρατήρησε ο Ιταλός.

Ασφάλεια και ποινές

Από το στόχαστρο του Flavio δεν ξέφυγε ούτε η FIA. “Ο αγώνας κράτησε για 28 γύρους. Γιατί δόθηκαν όλοι οι βαθμοί; Κανείς δεν κατάλαβε. Ή μήπως ήταν φυσιολογική η είσοδος του γερανού με τα μονοθέσια ακόμη στην πίστα; Ιδίως μετά από ότι είχε συμβεί στον Bianchi” σημείωσε ο πρώην επικεφαλής των Benetton και Renault.

Advertisement

Στον Briatore δεν άρεσε ούτε η ποινή των 5 δευτερολέπτων στον Leclerc. “Ο Leclerc ούτε εμπόδισε κάποιον αλλά και ούτε κέρδισε κάποιο πλεονέκτημα με την έξοδο αυτή. Τους πήρε, όμως, τρία λεπτά για να βγάλουν απόφαση ενώ στην Monza (σ.σ. μάλλον εννοεί την Σιγκαπούρη) χρειάστηκαν τρεις ώρες. Το παράπτωμα του Leclerc σήκωνε το πολύ μια επίπληξη ή μια προειδοποίηση. Είναι η δεύτερη φορά που αδικείται η Ferrari φέτος. Και δεν βλέπω κανέναν από την ομάδα να μιλάει για αυτό. Και πολύ λίγα έχουν γραφεί στις εφημερίδες” ολοκλήρωσε ο Briatore.

Advertisement

Βέβαια, σε αυτό το σημεία να σημειώσουμε ότι επί του θέματος είχε τοποθετηθεί ο Mattia Binotto ο οποίος είχε χαρακτηρίσει άδικη την ποινή στον Leclerc. Ωστόσο, ο ίδιος ο οδηγός είχε δηλώσει αργότερα ότι πιστεύει πως η ποινή ήταν σωστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αφιέρωμα Max Verstappen: Όλα στο μάξιμουμ! (+video)
F1: Υπέρβαση του cost cap από την Red Bull για το 2021
F1: Γιατί ο Ocon δεν ήθελε τον Gasly στην Alpine; (+video)