Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Επεισοδιακή νίκη Hamilton!

Ελλάδα 22:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μ. Βρετανίας: Επεισοδιακή νίκη Hamilton!

FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Επεισοδιακή νίκη Hamilton!

FORMULA 1

O Lewis Hamilton πανηγύρισε την εντός έδρας νίκης στο Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας και κάλυψε το μεγαλύτερο κομμάτι της βαθμολογικής διαφοράς του από τον Max Verstappen, που τέθηκε εκτός αγώνα στον πρώτο γύρο.

Advertisement
Advertisement

Συμβάν για το οποίο ο Βρετανός κρίθηκε υπαίτιος, τιμωρήθηκε αλλά ανέκαμψε, προσπερνώντας τον Charles Leclerc δύο γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το γεμάτο θεατές Σίλβερστον υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 52.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: GP Μ. Βρετανίας: Ατύχημα στα 280 km/h για Verstappen (video)

Advertisement
Advertisement

 

Ο Verstappen βρισκόταν στην pole position, με τον Hamilton δίπλα του, ενώ στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης βρισκόταν η Mercedes του Valtteri Bottas και η Ferrari του Charles Leclerc.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Μονεγάσκος πέρασε τον Φινλανδό ενώ στην κορυφή, είχαμε φοβερές μάχες ανάμεσα στους δύο διεκδικητές του τίτλου. Ρόδα με ρόδα, για αρκετές στροφές, μέχρι που στην Copse ήρθε η σύγκρουση.

Σε ένα σημείο που έστριβε με 280 χιλιόμετρα την ώρα, ο Φερστάπεν κατέληξε στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά. Βγήκε ζαλισμένος και ταρακουνημένος αλλά δίχως τραυματισμό.

Το συμβάν έφερε κόκκινη σημαία και διακοπή αγώνα ώσπου να επιδιορθωθεί η ζημιά στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά, ενώ ο Hamilton κρίθηκε υπεύθυνος για το συμβάν και τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με ποινή 10 δευτερολέπτων.

Ο Leclerc βρισκόταν στην pole της επανεκκίνησης και παρέμεινε μπροστά από Hamilton, την ώρα που ο Bottas έχανε μία θέση και από τη McLaren του Lando Norris.

Οι γύροι περνούσαν δίχως αλλαγές στην κορυφή, εν αναμονή των pit stops. Εκεί οι Norris και Sainz είχαν καθυστερήσεις ενώ ο Hamilton εξέτισε και την ποινή του πέφτοντας προσωρινά πέμπτος.

Όμως παρ’ όλα αυτά, στο δεύτερο stint είχε εκπληκτικό ρυθμό. Πέρασε εύκολα τον Norris, εύλογα ο Bottas έκανε στην άκρη και ξεκίνησε η καταδίωξη της Ferrari.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έκοβε ένα δευτερόλεπτο στο γύρο από τον Leclerc, με αποτέλεσμα να κολλήσει πίσω του δύο γύρους πριν το τέλος και με τη βοήθεια του DRS, να περάσει τον Μονεγάσκο.

Στην Copse, την ίδια στροφή που σημάδεψε το ξεκίνημα του αγώνα, με τον Leclerc να βγαίνει προσωρινά εκτός πίστας. Έτσι ο Χάμιλτον έφτασε σε μία νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους συμπατριώτες του αλλά και τον ίδιο, που ήταν εμφανώς συγκινημένος.

Αυτή ήταν η όγδοη νίκη του στο Σίλβερστον! O Leclerc αρκέστηκε στη δεύτερη θέση την οποία η αλήθεια είναι πως δεν περίμενε ενώ ο Bottas συμπλήρωσε το βάθρο. Ακολούθησαν οι δύο McLaren, η Ferrari του Sainz, οι δύο Alpine με την Aston Martin του Lance Stroll ανάμεσά τους και η AlphaTauri του Yuki Tsunoda.

Η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Ταξιδιάρικο F1 Vlog γυρισμένο στο Red Bull Ring (video)
Θύμα ληστείας στον τελικό του Euro o Lando Norris
Video: Ποιος οδηγός της F1 πήγε στην πίστα με Urus;